Afbeelding
(Foto: )

Verkiezingsdebat in Nieuwe Kerk

AMSTERDAM - Traditiegetrouw houdt de Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen het debat ‘Ik geloof in Amsterdam’. Kandidaten voor de gemeenteraad spreken zich uit over actuele onderwerpen als duurzaamheid, drugsbeleid en de rol van religie in de stad. Ook krijgen de politici de mogelijkheid om in 1 minuut te vertellen wat hun persoonlijke morele kompas is. Voor het eerst vindt het openbare debat plaats op een unieke locatie: de Nieuwe Kerk aan de Dam.

Traditiegetrouw houdt de PKA aan de vooravond van de gemeenteraads-verkiezingen het debat 'Ik geloof in Amsterdam'


Op uitnodiging van de PKA gaan de voormannen en-vrouwen van negen partijen met elkaar in debat over de genoemde onderwerpen. De deelnemers aan het debat zijn Elisabeth IJmker (GroenLinks), Yassmine el Ksaihi (D66), Daan Wijnants (VVD), Sofyan Mbarki (PvdA), Diederik Boomsma (CDA), Gerjan van de Heuvel (CU), Jazie Velhuyzen (BIJ1), Juliet Boersen (Volt) en Daniël van Duijn (LEF).

Presentatie 

De predikanten Rosalien Israel en Tim Vreugdenhil zullen de stellingen toelichten. De presentatie is in handen van Vincenza La Porta en Wilfred Scholten.

Het debat is te volgen via YouTube

Toegang gratis 

De toegang van het debat is gratis en is ook via streaming te volgen op het YouTube kanaal van de Protestantse Kerk Amsterdam: https://Youtube/iZOWpT2wUum

Verkiezingsdebat Nieuwe Kerk Amsterdam. 7 maart. Aanvang: 19.45 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.