Zowel bij het ROC Kop van Noord-Holland als bij het Clusius College kun je weer langskomen om kennis te maken met verschillende mbo-opleidingen.
Zowel bij het ROC Kop van Noord-Holland als bij het Clusius College kun je weer langskomen om kennis te maken met verschillende mbo-opleidingen. (Foto: aangeleverd)

Open dagen ROC en Clusius College

REGIO - Zowel bij het ROC Kop van Noord-Holland als bij het Clusius College kun je weer langskomen om kennis te maken met verschillende mbo-opleidingen. Nu nog twee aparte scholen, per 1 augustus gaan beide scholen samen verder als Vonk.

Vrijdag 4 maart opent het Clusius College tussen 16.00 en 21.00 uur haar deuren en laten alle mbo-opleidingen zien wat ze in huis hebben om studenten voor te bereiden op een toekomst in de groene wereld. En dat die groene wereld barst van de innovaties en veel groter is dan het boerenbestaan, merk je tijdens je bezoek al snel. Van voeding tot design, van recreatie tot productie en van dierverzorging tot tuinaanleg.

Branches

Dinsdag 8 maart is het de beurt aan het ROC Kop van Noord-Holland. Daar kun je tussen 18.00 en 21.00 uur kennismaken met heel veel mbo-opleidingen binnen uiteenlopende branches. Zorg & Welzijn, Veiligheid en Sport, Economie en Handel, Maritiem en VeVa, Horeca en Toerisme, Techniek en ICT. Stuk voor stuk opleidingen met een praktische inslag die opleiden tot een baan die ertoe doet.

Aanmelden en tijdsloten

Voor beide open dagen meld je je via de website van de school aan en kies je een tijdslot waarop je een vestiging wilt bezoeken. Het Clusius College heeft vestigingen in Alkmaar, Hoorn en Schagen. Het ROC Kop van Noord-Holland kun je bezoeken in Den Helder (drie locaties) en Schagen.

Fusie

Sinds 1 januari 2022 zijn het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland bestuurlijk gefuseerd. Met ingang van 1 augustus 2022 gaan beide scholen verder als één school onder de nieuwe naam Vonk. Aanmelden voor een opleiding verloopt nu nog via de website van de betreffende school. 

Onderscheiden

"Dat we groter worden biedt kansen", aldus de bestuurders van Vonk, "maar we zullen onze kleinschaligheid en het persoonlijke karakter, waarmee we ons zo onderscheiden in de regio, bewaken. We willen dat leerlingen, studenten en medewerkers gekend en gezien blijven op kleinschalig niveau."