De Nederlandse Bachvereniging brengt donderdag 7 april de Matthäus Passion.
De Nederlandse Bachvereniging brengt donderdag 7 april de Matthäus Passion. (Foto: aangeleverd)

Matthäus Passion in Grote Kerk

Algemeen

ALKMAAR - De Nederlandse Bachvereniging brengt donderdag 7 april de Matthäus Passion ten gehore in de Grote Kerk. Het lijdensverhaal van Jezus wordt traditiegetrouw elk jaar in de Grote Kerk geprogrammeerd, maar nooit eerder was hier de originele uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging te beluisteren.

De Matthäus Passion, het verhaal van Jezus’ laatste dagen, wordt al sinds 1922 door de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk Naarden uitgevoerd. Dit jaar wordt dus een 100 jaar oude traditie gevierd en is de originele uitvoering ook in Alkmaar te zien. Bij de Nederlandse Bachvereniging speelde Shunske Sato dit werk de afgelopen jaren onder leiding van een keur aan bekende gastdirigenten. In zijn vierde seizoen als artistiek leider leidt Sato Bachs meesterwerk zelf, als violist vanaf de eerste lessenaar. Zijn interpretatie van de Matthäus-Passion is vernieuwend en verrassend.

Kaarten

De Matthäus Passion van de Nederlandse Bachvereniging is op donderdag 7 april in de Grote Kerk Alkmaar te zien. Toegangskaarten zijn te koop in 6 rangen (tussen € 19,75 en € 71,50) en kunnen worden gereserveerd via www.grotekerkalkmaar.nl