De Wandel4daagse eindigt weer op het Waagplein.
De Wandel4daagse eindigt weer op het Waagplein. (Foto: Le Champion)

Wandel4daagse Alkmaar: vanaf Canadaplein van vanuit Grote Kerk

Algemeen

ALKMAAR - Deelnemers aan dDe Wandel4daagse Alkmaar starten vanaf het Canadaplein of de Grote Kerk en lopen achtereenvolgens de richting van: Bergen, Heerhugowaard, Heiloo, Egmond en de omgeving rondom Alkmaar. Sportorganisatie Le Champion organiseert de veertiende editie van de Wandel4daagse Alkmaar dit jaar van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni.

De 8,5, 15, 20 en 25 km starten dagelijks vanaf het Canadaplein. De 40 km start elke dag, in alle vroegte, vanuit de Grote Kerk. Artiesten wachten de wandelaars op bij de finish om na afloop een feestje te bouwen. Behalve op zaterdag, dan is de finish op het Waagplein. 

4daagse feesten

Het Canadaplein is van woensdag 15 t/m vrijdag 17 juni het decor van de finish en het bijbehorende feest. Le Champion wil graag deze dagen de 4daagse feesten organiseren, waarbij het niet alleen een feestje wordt voor iedere wandelaar, maar voor iedereen uit Alkmaar en omgeving. De feestelijke intocht op het Waagplein op zaterdag blijft bestaan. 

Inschrijven

Voor iedereen, van de verwachte 6.000 deelnemers, is er een route. Men kan kiezen uit vijf afstanden: 8,5, 15, 20, 25 of 40 km per dag. Inschrijven kan tot en met 1 juni via: www.wandel4daagsealkmaar.nl.