De Open Podia gaan weer van start.
De Open Podia gaan weer van start. (Foto: aangeleverd)

Openluchttheater Park De Oude Kwekerij

Algemeen

ALKMAAR - De Open Podia in Park De Oude Kwekerij gaan weer van start. In een festival-achtige sfeer krijgen diverse artiesten de gelegenheid hun kunsten te vertonen aan een welwillend publiek.

Open Podia in Oude Kwekerij weer van start

Vanaf zondag 10 april zal er iedere maand een Open Podium worden gehouden, en wel op 10 april, 8 mei, 12 juni, 10 juli, 7 augustus en 11 september. De middag begint steeds om 14.00 uur. Bij slecht weer zetten de vrijwilligers een tent op, of gaat de voorstelling naar de Parkvilla. Het eerste Open Podium gaat van start met vooral artiesten uit de omgeving van het park. Na een welkomstwoord door de voorzitter van de parkvereniging begint de middag met een voordracht door de Alkmaarse dichteres Petra van Rijn, begeleid door de jazzmusicus Jaap Zwaag op contrabas. Hierna is het podium voor het zang- en gitaarduo Folkust, met Herman Evers. Dan maken de verhalenverteller Dik Gerrits en zijn zoon Michael Gerrits hun opwachting. Samen zetten zij een programma neer van verhalen en liedjes, met Michael op gitaar. De jazzy formatie Yes Friends, met Bram de Visser, sluit de middag af. Jos Res presenteert het programma.

De toegang is gratis, er wordt rondgegaan met de pet voor een kleine vrijwillige bijdrage. Het park ligt achter station Alkmaar aan de Jan van Scorelkade 6.

De Oude Kwekerij ligt ligt achter station Alkmaar.