Alkmaar Prachtstad start seizoen 2022
Alkmaar Prachtstad start seizoen 2022 (Foto: Ed van de Pol)

Toeristische Magazine voor bezoekers Alkmaar

Algemeen

ALKMAAR – Een magazine bomvol informatie over wat deze regio allemaal te bieden heeft. De historische binnenstad, musea, winkels, restaurants, maar het ook het ‘Land van Leeghwater’ en de ligging nabij de kust vind je in het Toeristische Magazine dat speciaal voor toeristen is ontwikkeld en ligt op (hotel)kamers en in Bed & Breakfasts.

Het magazine is ontwikkeld door Alkmaar Marketing. “Het doel is om de bezoeker van (regio) Alkmaar met dit magazine te informeren en inspireren. Vanuit hotels rees de vraag naar een compleet overzicht van het unieke aanbod in en rond Alkmaar. Het stijlvol vormgegeven magazine - in handig A5 formaat, hebben we daarom ontwikkeld voor de bezoekers”, zegt Melanie Goudsblom, marketingmanager Alkmaar Marketing. “Bij succes gaan we het magazine ook in meerdere talen uitbrengen.”

Wethouder Pieter Dijkman, wethouder Economische Zaken, ontving 21 maart het eerste exemplaar tijdens de Toeristische Aftrap in poppodium Victorie. “Dit magazine is, naast de website en plattegrond, hét antwoord op de vraag hoe wij de vele bezoekers van Alkmaar, die we de afgelopen twee jaar zo gemist hebben, optimaal kunnen laten genieten van al het moois dat Alkmaar en omgeving te bieden heeft.” Naast (hotel)kamers kun je het magazine op diverse locaties in het centrum en de regio meenemen.