André Bakker (50), Dorien Veerman (47) en Petra Timmers (56)
André Bakker (50), Dorien Veerman (47) en Petra Timmers (56) (Foto: aangeleverd)

‘Wij zijn open over afscheid’

Partnerbijdrage

REGIO - We zijn niet snel geneigd na te denken over ons laatste afscheid. 1 op de 3 mensen praat nooit over de dood. Toch is het verstandig er af en toe bij stil te staan en het gesprek aan te gaan Dit geeft rust, verbindt en verrijkt. Niet alleen bij u, maar ook voor uw nabestaanden. Het helpt bij rouw en verbetert de kwaliteit van ons leven.

Wij zijn André Bakker (50), Dorien Veerman (47) en Petra Timmers (56). Zelfstandig uitvaartondernemers onder de vlag van Monuta. We zijn rasechte Noord Hollanders, woonachtig in Heerhugowaard, Bergen en Alkmaar. Voor ons is het heel normaal om over afscheid te praten. Dat is ons vak. Dat doen we dagelijks. Wij zijn open over afscheid. “De dood, praat er over, niet er overheen”. De slogan van de campagne van Sire met als doel mensen stil te laten staan bij de waarde van het praten over de dood. Maar hoe ga je het gesprek aan? Monuta is één van de sponsors achter het magazine ‘Het Laatste Avondmaal’, dat op 8 april 2022 verschijnt. 

Eeuwenoud ritueel

Het is een prachtig particulier initiatief van Els Rosenmöller, coördinator Hospice Egmond. Zij breekt daarin een lans voor het in oude luister herstellen van een eeuwenoud ritueel voor mensen die weten aan de laatste levensfase bezig te zijn: het organiseren en realiseren van een ‘laatste avondmaal’ met dierbare vrienden.


Praktisch werkboek

Het magazine gaat vergezeld van een praktisch werkboek met creatieve tips en adviezen. Dankzij de steun van sponsors zal het magazine te koop zijn voor slechts € 9,95 bij Boekhandel Dekker & Dekker in Egmond aan Zee en in de Abdijwinkel in Egmond-Binnen. Zie ook www.hospice-egmond.nl/nieuws..

Magazine

Het magazine met werkboek helpt u bij de organisatie en realisatie van een laatste avondmaal met dierbare vrienden of familie. En is niet alleen bedoeld voor mensen die weten aan de laatste levensfase bezig zijn. Misschien is de paasbrunch een mooi moment? Ook via ons wordt het magazine verkrijgbaar. 

Wij zijn er voor iedereen. Bel voor een open gesprek met ons op: 0800 – 0230550.