Afbeelding
(Foto: )

Olympisch zwemmer geeft tips & tricks

ALKMAAR - De eerste editie van de Techniek Pitstraat in zwembad Hoornse Vaart onder leiding van Olympisch topzwemmer Bas van Velthoven was een groot succes. Daarom organiseert het Alkmaarse bad op zondag 10 april van 09.00 tot 12.00 uur opnieuw een Techniek Pitstraat tijdens het banenzwemmen in het 50-meterbad. Voor banenzwemmers is dit de ideale gelegenheid om de zwemtechniek te laten beoordelen en om vervolgens tips te krijgen op dat gebied. Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren.

Zondag 10 april van 9.00 tot 12.00 uur

De afgelopen 10 jaar is Bas van Velthoven trainer en coach bij Personal Swimming. Hij vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking. Het team van Personal Swimming verzorgt in het Sloterparkbad in Amsterdam zwemtrainingen aan bijna 400 zwemmers per week. Dit zijn zwemmers van alle niveaus: van banenzwemmer tot triatleet en van zwemtalent tot IJsselmeer oversteker. De coaches zijn gespecialiseerd in het zien van verbeterpunten in de techniek van iedere zwemslag. Vaak kun je met een paar aandachtspunten of korte techniekoefeningen veel progressie boeken.

Techniek Pitstraat

Tijdens het banenzwemmen is er 1 baan gereserveerd als pitstraat. Hier kun je als zwemmer doorheen zwemmen, om aan het einde van de baan een aantal focus- en verbeterpunten mee te krijgen. Om deel te nemen aan de Techniek Pitstraat betalen bezoekers enkel een entreeticket voor zwembad Hoornse Vaart. Het is niet nodig om vooraf te reserveren.