De Gelaarsde Kat in het Vrij Zijn Theater.
De Gelaarsde Kat in het Vrij Zijn Theater. (Foto: aangeleverd)

De Gelaarsde Kat en de betoverde Alkmaarders

ALKMAAR - Wat is er leuker dan met het hele gezin genieten van een prachtige sprookjes voorstelling in het meest bijzondere theater van Alkmaar. In april wordt in het Vrij Zijn theater het bekende verhaal van De Gelaarsde Kat gespeeld. Echter, dit bekende verhaal is compleet herschreven door Anderson Farah waardoor de stad Alkmaar en haar inwoners een rol innemen in de voorstelling. De voorstelling ‘De Gelaarsde Kat en de betoverde Alkmaarders’ is een explosie van prachtige kostuums, artistieke make-up, mooie en geanimeerde videoprojecties, emoties en heel veel feel-good momenten!

Wie van jullie hebben een kat? En bij wie van jullie lijkt het gedrag ervan op een eigenwijs, zelfstandig, grappig wezen? In deze voorstelling speelt niet 1 kat mee, maar 12 katten stelen de show! Vrij Zijn heeft weer zijn eigen versie van het verhaal gecreëerd en geen moeite gespaard om de toeschouwers te verrassen. Velen van jullie kennen het verhaal over de koning van Carabas, de poortwachters, het kasteel en de betoveringen. Maar wat heeft dat met de molen van Piet te maken? Het is een voorstelling voor de hele familie, die niet alleen magisch is voor de kinderen! 

Inmiddels wordt deze voorstelling de 19e eigen productie van theatergroep Vrij Zijn. Begonnen op de ijsbaan De Meent in juli 2012, zijn ze in 2014 verhuisd naar een eigen locatie. Die hebben ze omgebouwd tot een belevenistheater, waar ze al vele prachtige voorstellingen gespeeld hebben. Wat iedere keer weer opvalt is het enthousiasme bij de kinderen en de volwassenen, een combinatie die deze groep zo uniek maakt. Alle leeftijden spelen met elkaar in hetzelfde stuk. Inmiddels zijn er meerdere acteurs, die bij Vrij Zijn begonnen zijn, nu bezig met een professionele opleiding tot acteur. Ook zijn er al meerdere talenten in de prijzen gevallen. Dit alles gebeurt vanaf 2012 onder de bezielende leiding van het creatieve brein, de Braziliaan Anderson Farah. 

Paasuitje

De première vindt plaats op 8 april om 20.00 uur. In totaal zijn er 10 voorstellingen waaronder vele matineevoorstellingen, ook tijdens de paasdagen!. De kaartverkoop is gestart. www.vrijzijntheater.nl. Avondvoorstellingen 20.00 uur: 8 april première, 15 en 22 april.

Matineevoorstellingen 15.00 uur: 19, 20, 16, 17, 18, 23 en 24 april.