Afbeelding
Foto: archief

Lunchwandelen en Blind Date in Westfries Museum in Hoorn

Algemeen

HOORN - ‘Open je wereld!’; dat is het thema van de Museumweek 2022. In het Westfries Museum in Hoorn kunnen bezoekers van dinsdag 5 tot en met zondag 10 april daarom gratis een lunchwandeling maken. Ook biedt het museum vanaf dinsdag 5 april de Dierbare Blind Date. Opnieuw ontmoet je in het Westfries Museum een historisch personage. In het kader van de expositie DIERBAAR kunnen bezoekers rekenen op een beetje beestachtige ontmoeting...

Laat je van dinsdag 5 tot en met zondag 10 april verrassen en inspireren tijdens een wandeling in lunchtijd, van 12.00 tot 13.00 uur. Er kunnen vijftien personen per dag deelnemen. 

Het museum organiseerde eerder al historische Blind Dates. Nu is er weer een nieuwe kandidaat voor een museumdate die je spontaan tegenkomt in het museum. Met wie je de afspraak hebt, blijft geheim.

In de tentoonstelling DIERBAAR staat onze veranderende relatie met dieren centraal. Daarbij spiegelt het museum opnieuw het heden aan het verleden. Hoe kijken we vandaag de dag tegen dieren aan? Welke positie hebben ze in ons leven en hoe was dat drie/vierhonderd jaar geleden? Tijdens de lunchwandeling kun je alvast kennismaken met de tentoonstelling, of kom een keer langs om uitgebreid te genieten van de audiotour van Midas Dekkers. De tentoonstelling DIERBAAR is nog te zien tot en met 17 juli.

Reserveren museumtickets: wfm.nl/reserveren . Inschrijven gratis lunchwandeling via a.pothaar@wfm.nl. Vermeld de datum waarop je wilt komen lunchwandelen en het aantal personen.