Yes! We mogen weer shoppen!
Yes! We mogen weer shoppen! (Foto: Dirk Karten)

Yes! We mogen weer shoppen!

ZAANSTREEK - We mogen vanaf afgelopen zaterdag weer winkelen! Zaterdagmorgen was er al gelijk weer volop leven het stadshart van Zaandam waar het publiek welkom werd geheten met een groot spandoek bij Pathé.

Het was rond 14.00 uur gezellig druk zodat dat je ‘over de hoofden kon lopen’. Zo was het niet drukker op de Zaandamse markt dan vorige week. Mondkapjes buiten dragen? Naar schatting droeg zo'n veertig procent van de bezoekers ook in de buitenlucht een mondmasker.

Zondagmiddag was het wel stevig druk in de Stormhoek waar bedrijven als Karwei en de Vrijbuiter zijn gevestigd. De parkeerterreinen waren afgeladen. Ook aan de kant van Loods 5. Blijkbaar snakten doe-het-zelvers ook naar nieuw materiaal want het was in de middag zoeken naar een vrij plekje in de buurt van de entree op het parkeerterrein van Hornbach. De Zaanse horeca gaf op diverse plaatsen een signaal af ‘wij willen ook open' met protestacties. Het is, net als voor de evenementenbranche, zeker weer afwachten voordat ze meer mogen. Of dat de verruiming toch zorgde voor dichtlopende ziekenhuizen en we weer op slot gaan. Intussen laat het coronadashboard van de overheid weten dat het gemiddelde aantal positief geteste mensen over de afgelopen zeven dagen 382 personen betreft. (op 156.901 inwoners.)

 

Weer gezellige drukte afgelopen zaterdag op de Gedempte Gracht.