Theatermaker Pieter Post.
Theatermaker Pieter Post. (Foto: aangeleverd)

Theaterwandeling ‘Flaneren kun je leren’

Algemeen

ALKMAAR - Wie Alkmaar op een originele manier wil ontdekken kan tot 25 januari meedoen aan theaterwandeling ‘Flaneren kun je leren’. Tijdens deze wandeling onder leiding van theatermaker Pieter Post ontdekken deelnemers de prachtigste straatjes en rustigste hoekjes. De wandeling is op elk gewenst moment te beleven.

Pieter Post laat je tijdens deze wandeling, met een nonchalant grassprietje in je mond, ervaren hoe het is om als flaneur uiterst ontspannen door het prachtige centrum te schrijden. Neem de tijd, kijk rond en geniet van de omgeving, want dat is wat een flaneur doet. Je krijgt een boekje opgestuurd en kunt vervolgens de wandeling doen wanneer het jou uitkomt. 

Parijs

Het flaneren ontstond in het Parijs van begin 19de eeuw toen de stad een enorme groei doormaakte. Het was de geboorte van de straat als openbare ruimte: modieuze arcades en de anonimiteit van de massa waren ideaal voor flaneurs. Flaneren is de tijd nemen om rond te kijken en te genieten van de omgeving. De volmaakte flaneur is een hartstochtelijk en scherpe waarnemer met een kinderlijke blik. Een flaneur is niet op zoek naar kennis, maar naar ervaringen.

Aanmelden

Reserveer de wandeling op www.taqatheaterdevest.nl (tussen 17 en 25 januari). De wandeling kun je doen op het moment dat jou uitkomt, dus ook buiten deze data om. Voor slechts € 5 krijg je een boekje opgestuurd met daarin de wandeling en allerlei leuke opdrachten. De wandeling duurt ongeveer een uur en startpunt is TAQA Theater De Vest.