Alkmaar Sport start in maart een opleiding tot zwemonderwijzer.
Alkmaar Sport start in maart een opleiding tot zwemonderwijzer. (Foto: aangeleverd)

Alkmaar Sport start in maart een opleiding tot zwemonderwijzer

Algemeen

ALKMAAR - Alkmaar Sport start in maart een opleiding tot zwemonderwijzer. Een volledig betaalde opleiding inclusief stageplaats én garantie op een parttime baan met daarbij kans op een vast contract. De opleiding duurt ongeveer zes maanden. Zwemonderwijzers kunnen daarna volledig zelfstandig voor een groep leerlingen staan.  

Opleiding met stageplaats én baangarantie

In de zwembadbranche is het een uitdaging om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Voor Alkmaar Sport, exploitant van zwembad Hoornse Vaart en zwembad De Hout, reden om een opleiding tot zwemonderwijzer te starten. Ook het Holland Sport zwembad De Beeck sluit aan. “Zwemveiligheid is in een waterrijk land als Nederland heel belangrijk. We geven binnen Alkmaar Sport en Holland Sport wekelijks zwemles aan ongeveer 2.700 kinderen en willen dit graag op hoog niveau kunnen blijven doen. Vandaar dat we de deelnemers aan de opleiding intensief gaan begeleiden tijdens hun stageperiode binnen ons team,” vertelt Hielko Bollen, teamleider zwemlessen bij Alkmaar Sport. In de opleiding Zwemonderwijzer worden deelnemers binnen zes maanden opgeleid tot deskundig zwemonderwijzer. Naast theorielessen bestaat de opleiding uit een stage binnen de zwembaden van Alkmaar Sport en Holland Sport. Een specifieke vooropleiding is niet nodig, iedereen in bezit van een geldig zwemdiploma kan deelnemen. “Wij zijn op zoek naar mensen die toe zijn aan een nieuwe uitdaging of aanvullend werk zoeken in bijvoorbeeld het weekend,” omschrijft Hielko Bollen de potentiële deelnemers aan de opleiding.

De opleiding start eind maart, duurt ongeveer 6 maanden en bestaat uit zes maandagen theorie van 09.15 tot 16.00 uur, een stageperiode bij een van de zwembaden van minimaal 40 uur tot vakbekwaam, een EHBO cursus van 3 dagdelen en een module reddend zwemmen. De deelnemers investeren tijd. Meer informatie is te vinden op www.alkmaarsport.nl/zwemonderwijzer. Vragen of een afspraak voor een intake via Hielko Bollen: h.bollen@alkmaarsport.nl.