Het team van Doesgoed: Sanne Koomen, Petra Vijzelaar, Jacqueline Brienen en Ralph de Kleijn.
Het team van Doesgoed: Sanne Koomen, Petra Vijzelaar, Jacqueline Brienen en Ralph de Kleijn. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

De Waaier wordt Doesgoed

Algemeen

ALKMAAR - De Waaier heet vanaf nu officieel Doesgoed. Dit werd donderdag 20 januari bekendgemaakt tijdens de aftrap van de gelijknamige campagne Doesgoed. De nieuwe naam en campagne staan symbool voor alles waar De Waaier voor staat: maatschappelijk betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar verbinden. De aftrap werd donderdag live gestreamd vanuit het AFAS-Stadion met gastsprekers zoals Anja Schouten (burgemeester Alkmaar) en Lucas Meijs (hoogleraar vrijwilligerswerk). 

“De naam ‘De Waaier’ draait al een tijdje mee en toch moesten we soms nog uitleggen wie we zijn en waar we voor staan”, zegt Ralph de Kleijn, manager van Doesgoed. “We gaan een nieuwe koers varen met onze organisatie en daar past een nieuwe naam bij. 

‘De boodschap is kort, krachtig én duidelijk’

Het idee komt van de TV-campagne ‘Doeslief’ van SIRE, om wat meer naar elkaar om te kijken. De boodschap is kort, krachtig én duidelijk, want iedereen weet meteen waar het om draait. Zo werd Doesgoed de nieuwe naam van onze stichting. Er staan allerlei nieuwe evenementen op het programma om te inspireren iets goeds te doen voor een ander, waarbij mooie kunnen verbindingen ontstaan tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties. Nieuwsgierig? Neem dan vooral een kijkje op onze website www.doesgoed.nl.”