Binnen de keuzestroom Sport & Lifestyle staat het ontdekken van nieuwe sporten centraal.
Binnen de keuzestroom Sport & Lifestyle staat het ontdekken van nieuwe sporten centraal. (Foto: aangeleverd)

Design & Ondernemen, Sport & Lifestyle op PCC Fabritius

Design & Ondernemen, Sport & Lifestyle op PCC Fabritius

REGIO - Bij de keuzestroom Design & ondernemen blijken leerlingen ‘rasverkopers’ of fantastische designers te zijn. Binnen de keuzestroom Sport & Lifestyle staat het ontdekken van nieuwe sporten centraal. Brugklassers zijn enthousiast!

Brugklasser Sep (12 jaar, Alkmaar) vindt sporten “gewoon leuk!” 

Brugklasser Sep (12 jaar, Alkmaar) vindt sporten “gewoon leuk!” Zijn sportieve schooljaar op PCC Fabritius is start gegaan met ultimate frisbee en flag football. Op dit moment volgen ze een clinic crossfit. Sep: “We leren nu push ups en dead lifts.” 


Later dit jaar staat op het programma freerunning, slacklinen en calisthenics, maar ook een skateboard-clinic in het nieuwe indoor-skatepark van in Alkmaar, turnen, een clinic padel, tennis en lacrosse. 

Sieraden

Sep’s klasgenote Puk (12 jaar, Graft-De Rijp) koos juist voor de keuzestroom Design & Ondernemen. Zij en haar vriendin  besloten om ‘in de sieraden’ te gaan: 


“We zijn begonnen met het maken van ons logo, het aanmaken van ons insta-account en we gaan nog een website bouwen. Gisteren zijn we in de stad inkopen gaan doen.” Een eigen bedrijf starten is een flinke onderneming. Puk: “We werken goed samen en overleggen veel.”

Populair

Beide keuzestromen zijn populair. Bij Design & Ondernemen ‘gaan’ de brugklassers er helemaal voor en zijn aan het eind van de les bijna niet te stoppen. Bij Sport & Lifestyle is de sfeer altijd goed doordat de leerlingen met ‘gelijkgestemden’ onder elkaar zijn.

Eigen bedrijfje

Sep kijkt nu al uit naar de clinic turnen: “Dan gaan we naar De Meent, leuk!” Puk wilde als kind al een eigen bedrijfje starten: “We hebben nu nog niks verkocht natuurlijk, maar als het goed loopt, willen we er misschien wel een tijdje mee doorgaan!”

Sfeerproeven op PCC Fabritius? Meer informatie via pcc.nu/fabritius.