De kandidaten van GroenLinks Beverwijk met in het midden voorin lijsttrekker Tekla Hulscher.
De kandidaten van GroenLinks Beverwijk met in het midden voorin lijsttrekker Tekla Hulscher. (Foto: Ronald Goedheer)

GroenLinks Beverwijk kiest voor jong en oud

BEVERWIJK - De leden van GroenLinks Beverwijk-Wijk aan Zee hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. De onderstaande lijst bestaat uit een aantal bekende namen met daarnaast een flink aantal nieuwe en jonge mensen. Nieuwe mensen, van diverse leeftijden en achtergronden, die zich actief willen inzetten voor een gezond, leefbaar, toegankelijk en inclusief Beverwijk.

Kandidatenlijst raadsverkiezingen

De top van de lijst bestaat uit een evenwichtige combinatie van kandidaten met ruime ervaring in de gemeenteraad en nieuw verfrissend talent: Huidig fractievoorzitter Tekla Hulscher voert de lijst, met in totaal 12 kandidaten, aan. 

Max Verlinden

Op nummer twee staat Co den Hartog (59 jr), de huidige vicefractievoorzitter, werkzaam als innovatiemanager duurzaamheid. Op plek drie staat Max Verlinden (22 jr), sinds kort steunfractielid en student Internationaal en Europees Recht. Huib de Vries (33 jr) op plek vier is ook steunfractielid, leraar Nederlands en actief in het regionale voetbal. 

Op de vijfde en zesde plek staan twee volledig nieuwe gezichten op de lijst. Nur Tayfur (41 jr) is leerplichtambtenaar en parttime moeder. 

Jongste op lijst

Kris Brands (18 jr) is de jongste op de lijst. Zij is student Latijn-Amerikaans en heeft ervaring met vrijwilligerswerk in de sociale sector. 

Op zeven staat Pieter van Popta (61 jr), met 12 jaar ervaring als raadslid de financiële nestor van de Raad. Pieter is receptuurbeheerder in de basismetaalindustrie en actief als FNV Metaal kader- en OR lid.

Op 8 staat Jochem van Tongeren (42 jr), leraar in het basisonderwijs, zijn dochter van 4 is de bron van zijn motivatie om te willen werken aan de gezonde leefomgeving. De lijst wordt verder gevuld door Kees Vroonhof (9), Elisabet Sluis (10), Tineke Grapendaal (11) en Ron Hopman (12). 

Afscheid nemen

De huidige raadsleden Kees Vroonhof en Ron Hopman zullen na enkele jaren van inzet in diverse rollen afscheid nemen als raadslid en zijn vooral lijstduwer.

Haydar Erol

Haydar Erol is als lijstondersteuner, niet verkiesbaar. 

Haydar: "Na meer dan 24 jaar actief te zijn geweest als raadslid, fractievoorzitter en wethouder is voor mij de tijd gekomen om definitief afscheid te nemen van de Beverwijkse politiek.''

''Ik ben en blijf GroenLinkser in hard en nieren en heb veel vertrouwen in het nieuwe team. Daarom ondersteun ik hen van harte. Als lijstondersteuner, niet als lijstduwer omdat ik mensen die op mij als persoon zouden stemmen niet wil teleurstellen door niet in de raad te gaan zitten.”