Er is inmiddels begonnen met het bouwen van de hutten.
Er is inmiddels begonnen met het bouwen van de hutten. (Foto: Facebook Jeugdvakantieweek)

Jeugdvakantieweek in Hazerswoude-Dorp is van start gegaan

HAZERSWOUDE - De laatste week van de zomervakantie in Hazerswoude-Dorp staat ook dit jaar weer in het teken van de Jeugdvakantieweek. Dit jaar is het de 49ste editie van het evenement. Het thema is gamen. Op maandag 15 augustus is begonnen met de bouw van het huttendorp. De rest van de week staan dagelijks verschillende activiteiten op het programma met boordevol actie, creativiteit en plezier, zo stelt de organisatie.

Het programma is gericht op jeugd tot en met 16 jaar, maar volgens de organisatie is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het Hobbemaplein.

Op maandag is om 9.00 uur begonnen met de bouw van het huttendorp. Verder was er een poppenconsultatieburo in 't Stek. Daarna was het tijd voor de voorronde van het burgemeesterspel. Ook had het maandagavondspel plaats.

Gisteren was er de minisurvival, bedoeld voor kinderen tot en met groep 5. Ook was er voor kinderen vanaf groep 6 is het programma ‘Laat je uitdagen!'. Verder had de peuterdisco in ‘t Stek plaats, bedoeld voor kinderen tot groep 4. De kinderen brachten een bezoek aan het gemeentehuis en de kandidaat-burgemeesters, waarna om 15.30 uur de finale van het burgemeesterspel werd gehouden.

"Volgend jaar hopen we een groot feest te maken van onze 50ste verjaardag! Een enorme mijlpaal, waar we graag extra aandacht aan geven. We zijn dan ook op zoek naar oud-vrijwilligers, leuke verhalen, foto- en video materiaal en alles wat bij kan dragen aan een leuk inkijkje in de geschiedenis van het ‘wereldberoemde' dorpsevenement. Heb (of weet) je iets leuks? Meld je dan even."