Het is niet meer nodig om een om een bevestigingstest te doen bij de GGD.
Het is niet meer nodig om een om een bevestigingstest te doen bij de GGD. (Foto: Archief)

Grote wijzigingen testen op corona

Nieuws

REGIO - Na een positieve zelftest is het sinds maandag 11 april niet meer nodig om een bevestigingstest te doen bij de GGD. Omdat de GGD Hollands Midden hierdoor minder testen uitvoert, sluiten drie teststraten. De teststraten die nog wel openblijven hebben voortaan kortere openingstijden.

De teststraat in Alphen aan den Rijn blijft open en is 7 dagen per week geopend: van 08.00 tot 12.00 uur. Voortaan is het tussen 09.00 en 11.00 uur mogelijk om zonder testafspraak langs te komen. 

De GGD-testlocaties in Bergambacht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Nieuwveen zijn sinds maandag 11 april definitief gesloten. Verder stopt het sneltesten voor onderwijspersoneel op alle overige locaties.

Verantwoordelijkheid

“Voor het testen bij klachten komt de verantwoordelijkheid meer bij mensen zelf te liggen. De zelftest is een betrouwbaar en snel middel en wordt op dit moment al veel gebruikt”, meent de organisatie. Het blijft voorlopig nog wel mogelijk om te testen bij de GGD voor een herstelbewijs. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om te reizen. 

Voor sommigen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen