De scoutingggroep Wapata ui Ter Aar zijn de beste van de regio Hollands Midden.
De scoutingggroep Wapata ui Ter Aar zijn de beste van de regio Hollands Midden. (Foto: Jeroen Mesman)

Scouts uit Ter Aar zijn de beste van de regio

Nieuws

TER AAR - De Scouts van scoutinggroep Wapata uit Ter Aar hebben op zaterdag 9 en zondag 10 april de scoutingwedstrijden voor de regio Hollands Midden gewonnen. De tweede en derde plek waren voor de Mr. van Daalgroep uit Boskoop en de Franciscusgroep uit Leiden. De zes beste groepjes van het weekend gaan door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die in het Pinksterweekend zijn in Baarn.

Vanaf vrijdag 8 april bivakkeerden de bijna 350 deelnemers van de wedstrijd in groepjes op het Naaldenveld in Bentveld. “Een maaltijd koken, themakleding aan, meedoen met alle spellen en activiteiten, overal konden ze punten mee verdienen. Het winnende groepje scoorde 1593 punten. De nummer twee eindigde met 1482 punten en in totaal waren er in het weekend ruim 150 scoutingvrijwilligers actief uit alle windstreken van de Regio Hollands Midden”, meent de Regionale Scoutingswedstrijden (RSW). 

Het thema van het weekend was dit jaar: ‘De wereld rond in 2022 kleuren’. De kinderen leefden op vier verschillende continenten met het doel meer over elkaar te weten te komen en met elkaar te communiceren. ’s Avonds is dit levensgroot in beeld gebracht tijdens een interactieve spelshow in de kampvuurkuil. Deze was voor deze gelegenheid aangekleed met theaterdecor, licht en geluid. 

Hoofd organisatie Pim de Jong blikt tevreden terug: “Het was geweldig om na twee jaar weer aan de slag te kunnen voor de RSW. Het wordt door veel Scouts als het hoogtepunt van het seizoen beleefd. Dat zagen we ook terug in hoe snel we aan het maximum aantal inschrijvingen zaten; iedereen heeft het gemist. Als je op zondag de deelnemers weer moe, maar met een glimlach én mooie verhalen weer naar huis ziet gaan, dan weet je ook waar je het als organisatie allemaal voor doet.”