Binnenkort in Parkvilla

The Velvet Queen

FILMS

In de bevroren toppen en valleien van de Tibetaanse hooglanden gaan de wereldberoemde natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver en avonturier Sylvain Tesson op zoek naar een van de zeldzaamste grote katten: de sneeuwluipaard. The Velvet Queen is een betoverende stille documentaire, een diep filosofische reis met prachtige beelden van een plek waar velen van ons nooit voet op zetten.


C'mon C’mon

Het leven van radiojournalist Johnny is vrij onbezorgd, tot zijn zus Viv hem vraagt op haar zoontje te passen. Wanneer Johnny zijn neefje onder zijn vleugels neemt tijdens een roadtrip, ontpopt Johnny zich tot een ware surrogaatvader.


Annette op Picl

Een excentrieke rockmusicalfilm en dik aangezet drama vol uitersten. Van zeer gepassioneerde liefde tussen glamourkoppel Henry en Ann, tot aan totale (zelf)destructie. Met prachtige rollen van Adam Driver en Marion Cotillard.

CURSUSSEN

Modern/Jazz Basics

Volg de 5-delige cursus modern/jazz basics voor volwassenen voordat de zomervakantie begint. In deze lessen kunnen cursisten rustig kennismaken met een mix van moderne dans en jazz, op eigen niveau met veel aandacht voor het plezier in dans. Deze les geeft ruimte en rust om te werken aan de juiste (dans)technische kennis en is geschikt om te gebruiken als opstap naar een van de andere danslessen. Ook geschikt voor iedereen die de basisvaardigheden van dans wil leren of voor personen die het dansen na een aantal jaren weer willen oppakken. Naast techniek wordt ook gewerkt aan conditie, kracht, lichaamsbewustzijn, houding, dansante vaardigheden, ontspanning en dansplezier.

THEATER

Met de voorstelling ‘In de Willemstraat' vertelt Productiehuis Alphen het verhaal van Bep en Janus van Gils. Van maart 1942 tot aan het einde van de oorlog boden zij in hun kleine huisje aan de Willemstraat in Alphen aan den Rijn onderdak aan dertien Joodse mannen en vrouwen. Die hebben allemaal de oorlog overleefd. Van die dertien mensen bivakkeerde een aantal bij de ouders van Janus, die iets verderop in de Willemstraat woonden. 

Voor zijn scriptonderzoek sprak Kees Visschedijk met nazaten van zowel de onderduikers als de familie van Gils. De première van deze theatervoorstelling is op 21 april. Kijk voor alle andere data en voor kaarten op de website van Parkvilla.


www.parkvilla.nl