Burgemeester Spies heeft begrip.
Burgemeester Spies heeft begrip. (Foto: archief)

Gemeente heeft begrip

ALPHEN AAN DEN RIJN-De Alphense burgemeester Spies heeft begrip voor de frustratie, boosheid en teleurstelling, laat ze in een schriftelijke reactie weten. "Ik begrijp ook dat verschillende ondernemers hier uiting aan willen geven door te protesteren."

Morvenna Goudkade

Spies vervolgt: "Tegelijkertijd is de gemeente verantwoordelijk voor het handhaven van de door de Rijksoverheid vastgestelde maatregelen. Met de ondernemers die van tevoren aangegeven hebben dat zij van plan waren een actie te organiseren, is vrijdag een goed gesprek gevoerd. Hierbij was ook Koninklijke Horeca Alphen aan den Rijn aanwezig.” 

De ondernemers in Boskoop zijn vrijdag door de gemeente bezocht, zegt Spies. "Nadat uit de media was vernomen dat ook zij een actie wilden organiseren. Bij de zaken die afgelopen weekend open zijn gegaan, zijn handhavers langs geweest, die het gesprek zijn aangegaan met de ondernemers en hebben uitgelegd wat de gevolgen kunnen zijn. Deze week heeft een bestuurlijk gesprek plaats met de Boskoopse horecaondernemers.” Spies stelt dat zij, samen met andere burgemeesters en gemeentes, er bij het kabinet op aandringt om een langetermijnvisie op coronabestrijding te ontwikkelen. "Om te bekijken onder welke voorwaarden de samenleving weer open kan.”


Hulp via Tom in de Buurt

ALPHEN AAN DEN RIJN- De gemeente Alphen aan den Rijn is verantwoordelijk voor het organiseren van een groot deel van de ondersteuning en welzijn voor haar inwoners.

Sinds 1 januari brengt de gemeente alle hulp en ondersteuning onder bij Tom in de Buurt. Aan uw huidige hulp en ondersteuning verandert niets. Voor uw WMO-aanvragen en indicaties voor huishoudelijke hulp en hulpmiddelen kunt ook bij Tom in de Buurt terecht. Welzorg en Medipoint zijn vanaf dit jaar de nieuwe leveranciers.