De besmettingen nemen toe, ondanks de boosterprik.
De besmettingen nemen toe, ondanks de boosterprik. (Foto: archief)

Opnieuw flinke stijging coronabesmettingen

REGIO- Het is druk op de teststraten van de GGD Hollands Midden. Afgelopen week kwamen 32.969 mensen langs voor een test. Van hen testte 36,5 procent positief. De leeftijdsgroep 11-20 jaar is het vaakst positief getest (41 procent).

Sinds afgelopen maandag is het ook in Leiderdorp mogelijk om een booster te halen zonder afspraak. Omdat veel mensen al een boosterprik gehaald hebben, is er ruimte ontstaan op de locatie in Leiderdorp. Op andere locaties is het nog niet mogelijk om langs te komen zonder afspraak omdat daar nog veel afspraken ingepland staan.

Vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen hebben vanzelfsprekend veel vragen over corona en coronavaccinatie. Veel van deze vragen worden besproken met verloskundigen. Om de verloskundigen te ondersteunen bij deze gesprekken, heeft de GGD Hollands Midden een tweewekelijks vragenuurtje in het leven geroepen tussen verloskundigen en een corona- en vaccinatiearts. Alle verloskundigen in de regio hebben daarover afgelopen week een brief ontvangen.

Vragen

Op vragen als "Ik twijfel of ik mijn jonge kind moet laten vaccineren”, "Waarom heb ik een boosterprik nodig?” is er nu een speciaal telefoonnummer.