Elke laatste donderdag van de maand houdt Stichting Kringloop Alphen als vanouds het Repair Cafe van Alphen aan den Rijn.
Elke laatste donderdag van de maand houdt Stichting Kringloop Alphen als vanouds het Repair Cafe van Alphen aan den Rijn. (Foto: Stichting Kringloop Alphen)

Eerste Repair Café na dik twee jaar groot succes

ALPHEN - "Wat doet u met spullen die er duidelijk geen zin meer in hebben? Weggooien? Mooi niet! Elke laatste donderdag van de maand houdt Stichting Kringloop Alphen als vanouds het Repair Café van Alphen aan den Rijn. Samen met onze vrijwilligers zorgt u ervoor dat uw spullen misschien weer een jaartje mee kunnen!"

"En het werd hoog tijd", stelt de Stichting Kringloop Alphen. "Door de coronacrisis kon het Repair Café lange tijd niet plaats vinden, maar de voltallige ploeg zat er weer klaar voor. Dat was maar goed ook, want de eerste gegadigden stonden om half 10 al te popelen."

"Zij moesten nog even geduld hebben want de start was pas een half uur later. Dat was echter geen probleem, want dan heb je tijd om even in de winkel rond te kijken of te genieten van het gratis bakje koffie dat werd geschonken."

Complimenten

"Bijna alles kon weer werkend gemaakt worden. Dankzij de vrijwilligers kan er nu weer gras getrimd worden, koffie worden gezet, gekeken worden hoe laat het is, een kledingstuk langer gedragen worden, worden gestofzuigd en een magnetronmaaltijd worden bereid. De complimenten waren dan ook niet van de lucht: ‘Supertevreden, hele goede tips gekregen.’, ‘Aardige mensen!’ en ‘Heel fijn dat mijn apparaat een tweede kans krijgt'."

Startklaar

"Denkt u nu: ‘wat jammer, ik heb het gemist!’ Geen nood, elke laatste donderdag van de maand staan ze om 10.00 uur weer startklaar."

Informatie

Meer weten over Stichting Kringloop Alphen? Ga naar www.kringloopalphen.nl. Meer informatie over Repair Cafés is te vinden via www.repaircafe.nl.