Tijdens dit filmconcert vertelt Jaco Benckhuijzen hij over zijn ervaringen
Tijdens dit filmconcert vertelt Jaco Benckhuijzen hij over zijn ervaringen (Foto: ) Aangeleverd Parkvilla

Binnenkort te zien in Parkvilla

FILMS
Ich Bin Dein Mensch: Deze tragikomedie gaat over wetenschapper Alma, die in een Berlijns museum werkt. Om extra budget binnen te slepen, doet ze met een studie mee. Daarvoor moet ze drie weken met haar perfecte levenspartner samenleven. Dit lijkt gemakkelijk, ware het niet dat de partner de levensechte robot Tom is.


The Saint of the Impossible De film is gebaseerd op een door Arnon Grunberg geschreven roman en laat een bitterzoete deconstructie van de Amerikaanse droom zien. De illegale Peruaanse tweeling probeert in New York de kost te verdienen. Daarnaast denken ze hun geluk in het romantische leven te kunnen vinden. Door een moord, een politie-inval en een foto van een mysterieus meisje is hun moeder genoodzaakt te achterhalen wat er gebeurd is.


Filmhuis thuis. Lekker thuis op de bank een film kijken op een tijdstip dat schikt? Dat kan bij de online filmzaal Picl. Picl heeft een programma met prijswinnaars van het Filmfestival van Cannes van vorig jaar samengesteld. Ga voor meer informatie naar picl.nl en selecteer Parkvilla.


THEATER
Jaco Benckhuijsen | Filmconcert Man in het wild Tijdens het conservatorium kwam Jaco's voorliefde voor muziek, gecombineerd met tekst, beeld of andere kunstvormen naar voren. In 2019 presenteerde hij het boek Man in the Wild, dat over solo zeekajaktochten in drie wilde gebieden langs de Grote Oceaan gaat. Tijdens dit filmconcert vertelt hij over zijn ervaringen en hij ondersteunt dat met muziek waarin verschillende verstillingen en de woeste schoonheid van de natuur centraal staan. Daarvoor maakt hij gebruik van flarden pianomuziek, deinende grooves, op drift geraakte elektronica en natuurgeluiden.


CURSUSSEN
In het eerste weekend van juni vindt in Alphen een den Rijn het jaarlijkse Zomerspektakel plaats. Dit jaar verzorgt Parkvilla een cultureel aandeel in het programma. Op 4 juni worden tussen 12.00 en 16.00 uur bamboestiekworkshops gegeven. Door gebruik te maken van bamboestokken, elastieken en speciale bouwtechnieken kan er in korte tijd een grote groep bouwwerken gebouwd worden. Door de taken onderling goed te verdelen, wordt er naar een gezamenlijk doel toegewerkt. Basisvormen bij bamboestieken zijn driehoeken en kubussen, als er maar twee diagonalen per vlak zijn. Aangezien de techniek niet moeilijk is, kan iedereen het leren.

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl