Vrijwilliger Rob
Vrijwilliger Rob (Foto: R. Snoeker)

Kom d’r in: rondleiding in kerk

Nieuws

NIEUWKOOP - Hij is al vele jaren vrijwilliger in de kerk en in die tijd maakte Rob Aupers een overzicht van alle mooie dingen die de kerk van Maria Hemelvaart aan de Dorpsstraat 35 in Nieuwkoop rijk is. Daardoor ontdekte hij dingen die je normaal gesproken al snel over het hoofd ziet. Op donderdag 7 juli geeft hij er een rondleiding. 

Rob Aupers toont in een rondleiding details in de kerk en vertelt over de betekenis, de symboliek en soms de verhalen er achter. “Van veel zaken waar de meeste bezoekers geen weet van hebben, zelf niet als zij al vele jaren parochiaan zijn en de kerk regelmatig bezoeken.” Hij geeft de rondleiding op donderdag 7 juli vanaf 14.00 uur in de Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart kerk, Dorpsstraat 35 in Nieuwkoop. De inloop is vanaf 13.30 uur.

De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners van de dertien kernen van de gemeente Nieuwkoop en omstreken. Vooraf aanmelden kan via e-mail: aanmelden@museumkomdrin.nl of via Frits Horstmeier, 06-20469461. “Een speciale uitnodiging geldt voor wie moeilijk de deur uitkomt. Wilt u komen maar heeft u vervoer nodig, dan kan Frits Horstmeier daarvoor zorgen.”

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Parkeren is mogelijk op het terrein van de kerk.