PRO Kaag en Braassem heeft Dolf Kistemaker (58) voorgedragen.
PRO Kaag en Braassem heeft Dolf Kistemaker (58) voorgedragen. (Foto: gemeente Kaag en Braassem)

Wethouders gemeente K&B zijn bekend

KAAG EN BRAASSEM - Tijdens de extra raadsvergadering op woensdag 22 juni om 19.30 uur, wordt het nieuwe college geïnstalleerd. Het nieuwe college gaat bestaan uit twee wethouders voor PRO Kaag en Braassem, één wethouder voor D66 en één wethouder voor de VVD.

PRO Kaag en Braassem draagt Dolf Kistemaker en Gerben van Duin voor de twee wethoudersposten voor. D66 draagt Nick van Egmond voor en VVD Yvonne Peters-Adrian.

Dolf Kistemaker, momenteel raadslid voor PRO Kaag en Braassem, krijgt o.a. de portefeuilles Wonen, Omgevingsvisie/Omgevingswet en Mobiliteit. Gerben van Duin, tot afgelopen week wethouder in Nieuwkoop, krijgt o.a. de portefeuille Sociaal Domein. Nick van Egmond, de huidige fractievoorzitter van D66, krijgt o.a. de portefeuilles Financiën, Onderwijs en Participatie. Yvonne Peters-Adrian, nu ook al wethouder namens VVD, krijgt o.a. de portefeuilles Ruimtelijke Ordening en Grondzaken.

Over de kandidaten

PRO Kaag en Braassem heeft Dolf Kistemaker (58) voorgedragen als wethouder Wonen, Mobiliteit en Duurzame Leefomgeving. Momenteel werkt hij als afdelingshoofd bij de gemeente Edam-Volendam. 

Gerben van Duin (63) is door PRO Kaag en Braassem voorgedragen als wethouder sociaal domein waaronder Jeugdzorg, ouderenzorg, gezondheidszorg, WMO en de participatiewet.

D66 Kaag en Braassem heeft Nick van Egmond (25) voorgedragen als wethouder Financiën, Onderwijs en Participatie. Sinds 2013 is hij betrokken bij D66 en vanaf 2018 is hij lijsttrekker en fractievoorzitter voor die partij.

Yvonne Peters-Adrian (56) is door VVD Kaag en Braassem voorgedragen als wethouder Ruimtelijke Ordening, Bedrijventerreinen en Grondzaken. Ze werkte daarna in de consultancy bij RBG Adviesgroep voor grote Nederlandse bedrijven.