IVN Alphen aan den Rijn houdt zaterdag 25 juni een fietsexcursie vanuit Boskoop naar het Bentwoud. Op de foto: roerdomp.
IVN Alphen aan den Rijn houdt zaterdag 25 juni een fietsexcursie vanuit Boskoop naar het Bentwoud. Op de foto: roerdomp. (Foto: IVN/Martijn de Jong)

IVN-fietsexcursie door Bentwoud

BOSKOOP - IVN Alphen aan den Rijn houdt zaterdag 25 juni een fietsexcursie vanuit Boskoop naar het Bentwoud. De start is om 10.00 uur bij Kinderboerderij De Contactweide aan de Snijdelwijklaan 6 in Boskoop. 

"Onderweg wordt enkele keren gestopt en soms wordt er gewandeld", aldus het IVN. "Het Bentwoud ontwikkelt zich snel tot een parel in het Groene Hart. Rond deze tijd is het een bloemenpracht van bijenlokkende planten."

"De gidsen wijzen op broedvogels en er is kans om het gezang van de veldleeuwerik te horen. In dit gebied zijn de fraaie zweefvluchten van de bruine kiekendief te zien en is het 'bidden' van de torenvalk waar te nemen."

Tuinfluiter

"Fitis, zwartkop en tuinfluiter zingen er hun lied. Soms roept opeens de koekoek of 'hoempt' de roerdomp." De terugkomst in Boskoop is rond 13.00 uur. 

Het dragen van stevige schoeisel wordt aanbevolen, net als het meenemen van een verrekijker, stelt het IVN. De fietsexcursie is gratis en staat voor iedereen open. 

Aanmelden

Aanmelden bij Hans van Dam via 0172-214775 of janny@countrygazette.nl. 

Informatie: ivn.nl/alphenaandenrijn of facebook.com/ivn.alphenaandenrijn.