Leerlingen van de school hielpen met het metselen van de eerste stenen.
Leerlingen van de school hielpen met het metselen van de eerste stenen. (Foto: Scala College)

Startsein gegeven voor nieuwbouw Scala College

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- Het startsein is gegeven voor de realisatie van de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg in Alphen aan den Rijn. Dat gebeurde onlangs met het metselen van de eerste stenen door vier leerlingen van het Scala College. De officiële bijeenkomst was in aanwezigheid van leerlingen, docenten, betrokken bouwpartijen en wethouder De Jager.

Het nieuwe schoolgebouw is ontworpen om het onderwijsprogramma te kunnen realiseren voor de bovenbouw van de vmbo en havo. In de nieuwbouw van het Scala College worden lessen verzorgd in domeinen. Dit betekent dat een groep leerlingen in een eigen gedeelte van het gebouw onderwijs gaat volgen. Naast het schoolgebouw komt een nieuwe sporthal. De oplevering van het nieuwe gebouw is naar verwachting in juni 2023.

In december zijn de eerste palen van deze nieuwbouw de grond in gegaan. De start van de bouw kon toen niet worden gevierd vanwege de coronamaatregelen. Met deze feestelijke bijeenkomst is dat ingehaald.

Wethouder De Jager: “Ik ben zeer blij met de nieuwbouw voor het Scala College waarmee we verder invulling hebben kunnen geven aan het masterplan voor onderwijshuisvesting in Alphen. Dat is mede gerealiseerd dankzij de inzet en samenwerking van de schoolbesturen. Het nieuwe gebouw past bij het onderwijs van nu”.

Voorzitter van de stichting De Wit: “Wij beloven onze leerlingen uitstekend onderwijs op maat en dat is in dit nieuwe gebouw makkelijker en beter te realiseren. Wij feliciteren de gemeente Alphen, alle collega’s van onze scholen die hier straks mogen werken, maar bovenal onze leerlingen met de komst van dit nieuwe gebouw”.

“Ons personeel en onze leerlingen staan te popelen om het nieuwe gebouw te gaan gebruiken. Ik verwacht dat iedereen zich snel thuis voelt in een aantrekkelijke, professionele omgeving die kwaliteit, verbinding, energie en ontwikkeling uitstraalt”, aldus directeur Raymond Pet van het Scala College.

Martijn du Prie van het bouwbedrijf du Prie benadrukte het belang van het nieuwe schoolgebouw, “Ik ben blij dat de sloop goed is verlopen en dat er gebouwd kan worden”.

Met de komst van dit nieuwe schoolgebouw komt de vestiging aan de Diamantstraat te vervallen. De vestigingen voor de onderbouw aan de Kees Mustersstraat en de bovenbouwafdeling vwo aan de Sacharovlaan blijven gewoon in gebruik.