De koffiepakken worden overhandigd aan de voedselbank.
De koffiepakken worden overhandigd aan de voedselbank. ((Foto: Lionsclub))

Record hoeveelheid koffie voor de voedselbank

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Nederlandse Lionsclubs, waaronder die in Alphen aan den Rijn, hebben in december en januari bijna 100 miljoen Douwe-Egberts waardepunten ingezameld. Dat is een record. Deze waardepunten worden gespaard voor de voedselbank.

“Douwe Egberts verzilverde deze punten in pakken koffie voor de voedselbank. En uiteraard leverde dit ook een record aantal op, namelijk 188.000 pakken koffie”, stelt de club. 

Overgedragen

Deze pakken zijn op 17 februari overgedragen aan René Froger, ambassadeur van de voedselbank. Froger, die zichtbaar onder de indruk was van de Lionsclubactie, zei in zijn dankwoord: “We denken altijd dat het zo gewoon is om een bakkie koffie te doen, maar voor teveel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Koffie is duur en bederft niet en zit dus maar zelden in een voedselpakket.”

Jaar op jaar

Voor het zevende jaar doen ook de clubs uit Alphen en de voormalige gemeente Rijnwoude mee aan deze landelijke actie. Met veel dank aan de bereidwillige winkeliers zijn verzamelboxen op zo’n 20 inzamelpunten geplaatst. Daarin zijn ruim een miljoen koffiepunten gedoneerd, goed voor 2.180 pakken koffie voor de Voedselbank Alphen en Omstreken.

Vreemd en oud geld

Ook de aan de actie gekoppelde inzameling van vreemd en oud geld was een succes. Vooral veel oud guldengeld is gedoneerd. Overigens kunt u voor deze actie het gehele jaar door terecht bij de Lions inzamelzuilen in de AH Aarhof en de Jumbo in de Herenhof.

Voor meer informatie over de club en acties kunt u naar de website: https://lions.nl.