Dit jaar werden er 217 boodschappenpakketten ingezameld voor de Voedselbank.
Dit jaar werden er 217 boodschappenpakketten ingezameld voor de Voedselbank. (Foto: PR)

Succesvolle inzameling voor Voedselbank

Nieuws

NIEUWKOOP/KAAG EN BRAASSEM - De Voedselbank Kaag en Braassem en Nieuwkoop (KBEN) heeft zaterdag 217 PLUS-Boodschappenpakketten, met een totaalwaarde van 10.850 euro, in ontvangst mogen nemen.

Met een vrachtwagen, belangeloos beschikbaar gesteld door Dobbe Transport BV, werden de pakketten afgeleverd bij de Voedselbank aan het Veenderveld in Roelofarendsveen.

Klanten van PLUS Van Dijk Roelofarendsveen konden drie maanden lang zegels sparen voor deze pakketten. Met 75 zegels was een spaarkaart vol en kon deze ingewisseld worden voor een boodschappenpakket. Vera Knijnenburg spaarde een aantal jaar geleden zo’n pakket bij elkaar. ‘Ik kan er nog wel eentje volmaken’ bedacht ze ‘en het pakket dan doneren aan mensen die het goed kunnen gebruiken.’ Uiteindelijk werden dat, met behulp van anderen, zes pakketten. 

Het jaar erop waren het 13 pakketten, het jaar erna 43 en vorig jaar 112. Voor het vijfde jaar startte zij de actie en was de lokale Voedselbank weer het goede doel. Vorig jaar bood Nicole Bakker spontaan haar hulp aan en dit jaar kwamen daar Helma van ‘t Hart, Petra van Veen en Eveline van den Ing bij. Vanaf eind november werd er fanatiek via Facebook ruchtbaarheid aan de actie gegeven en kon de inzameling beginnen. 

De laatste actiemaand mochten ze een donatiebox in de PLUS Supermarkt zetten. Verder werden de zegels ook bij de mensen thuis opgehaald. En nieuw dit jaar was dat ook de digitaal gespaarde zegels gedoneerd konden worden. Bijkomend voordeel van de donatiebox was de statiegeldbonnen die er ook vaak in terecht kwamen. Goed voor 62,30 euro. Dit bedrag is gecasht en door de dames zelf opgehoogd naar 100 euro. “Waarbij we trouwens niet moeten vergeten dat er ook nog een spontane contante donatie was. Uiteraard is dit bedrag overgemaakt naar de Voedselbank.”

De dames willen heel Kaag en Braassem en omstreken hartelijk bedanken voor het meesparen.