De gemeente biedt stemhulp aan inwoners.
De gemeente biedt stemhulp aan inwoners. (Foto: Archief)

Kort verkiezingsnieuws uit de gemeente Alphen aan den Rijn

Politiek

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn biedt hulp aan met de stemkeuze voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Binnenkort valt een verkiezingskrant bij inwoners op de mat. Ook is er een stemhulp genaamd MijnStem beschikbaar.

Lees ook: Waar stemmen in Alphen aan den Rijn?

In de verkiezingskrant maakt u kennis met de partijen in de gemeente Alphen aan den Rijn. “Er doen dit jaar twaalf politieke partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In de verkiezingskrant stellen de partijen die in gemeente Alphen aan den Rijn meedoen zich aan u voor”, stelt de gemeente.

Stellingen

De krant antwoordt stellingen zoals: Waar staan deze partijen voor? Wat zijn de speerpunten van hun programma’s en welke wensen hebben zij voor u? 

Daarnaast leest u in deze krant ook praktische informatie over de verkiezingen. Bijvoorbeeld in welke stembureaus u terecht kunt en wat u nodig heeft om te gaan stemmen. De krant is ook online beschikbaar gesteld via de volgende link: https://themanieuws.nl/app/publication/VAR221.

MijnStem

Met de stemhulp komt u er achter welke politieke partij het beste bij u past, meent de gemeente. 

“MijnStem heeft gekeken welke onderwerpen er op lokaal niveau spelen en welke plannen de partijen voor de gemeente hebben. Met een analyse van partijprogramma’s is bepaald welke stellingen in de stemhulp komen. De stellingen in de stemhulp laten vooral zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen.” 

Hulp bij stemmen in Alphen aan den Rijn

De stemhulp bevat stellingen over actuele onderwerpen die een goed beeld geven van de verschillende standpunten van de politieke partijen die meedoen. Bij elke stelling staat een toelichting van de politieke partijen. In de stemhulp kunt u aangeven in hoeverre u het eens of oneens bent met deze stellingen door middel van een schuifbalkje (slider). U kunt het invullen via de onderstaande website https://mijnstem.nl/alphenaandenrijn#!/.

Op de website van de gemeente staat meer informatie over de verkiezingen die eens in de vier jaar zijn. Zo kunt u de kandidatenlijsten vinden, een stemlokaal dichtbij vinden, meer informatie over de stempas vinden en informatie over hoe iemand anders voor u kunt stemmen. Veel informatie leest u ook in deze krant.

Uitslag verkiezingen Alphen aan den Rijn

De uitslag van de verkiezingen in Alphen aan den Rijn lees je natuurlijk op Rodi.nl!