Op Internationale Vrouwendag, dinsdag 8 maart, vertoont Parkvilla in samenwerking met de lokale werkgroep van Amnesty International de film Mrs. F.
Op Internationale Vrouwendag, dinsdag 8 maart, vertoont Parkvilla in samenwerking met de lokale werkgroep van Amnesty International de film Mrs. F. (Foto: Parkvilla)

Parkvilla en Amnesty werken samen

Cultuur

ALPHEN - Parkvilla vertoont op Internationale Vrouwendag, dinsdag 8 maart, om 20.00 uur in samenwerking met de lokale werkgroep van Amnesty International de film Mrs. F. De documentaire wordt voorzien van een korte inleiding en Amnesty staat in de pauze en na afloop met informatie in de foyer.

Ifeoma Fafunwa oftewel Mrs. F., gaat over de theaterproductie ‘Hear Word!’, waar vrouwenonderdrukking aan de kaak wordt gesteld. Dit gebeurt in Makoko, Nigeria een beruchte sloppenwijk in het hart van de megastad Lagos, waar vrouwen lijden onder de dominantie van mannen. 

Ifeoma breidt de oorspronkelijke cast van Nigeria’s meest geprezen actrices uit met jonge vrouwen uit Makoko. 

Moed

Centraal thema: zullen deze vrouwen de moed hebben om de gemeenschap onder ogen te komen, voor zichzelf op te komen en deel uit te maken van een transformatie naar verandering?
Op zaterdag 12 maart om 19.00 uur wordt de film nogmaals vertoond zonder inleiding.

Informatie

Meer informatie of tickets voor de film Mrs. F. via de website van Parkvilla: www.parkvilla.nl

Meer informatie over Amnesty International: www.alphenaandenrijn.amnesty.nl.