Erma Rotteveel exposeert in het Ghoyhuys met foto's van de afgebrande kerk in Hoogmade.
Erma Rotteveel exposeert in het Ghoyhuys met foto's van de afgebrande kerk in Hoogmade. (Foto: Merel Klijzing)

Nieuwe datum expositie in gallery ghoyhuys

Cultuur

KAAG EN BRAASSEM- Het gallery ghoyhuys in Oud Ade houdt zondag 13 maart de opening van de expositie: Het verdriet van Hoogmade van Erma Rotteveel. De opening is van 15.00 uur tot 18.00 uur met burgemeester Astrid Heijstee-Bolt. 

In het vroege voorjaar van 2021 legde Rotteveel de overblijfselen van de door brand getroffen OLVG kerk De Goede Herder in Hoogmade op camera vast. “Haar foto’s zijn verrassend, confronterend en ontroerend tegelijkertijd en laten ons de schoonheid van imperfectie zien”, vertelt de galerie.

Rotteveel uit Rijpwetering volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Twee jaar na haar afstuderen richtte zij Windkracht 10 op. Ze maakt werken met bezieling, die onder meer ook te zien zijn langs www.detulpenroute.nl.

De art foto’s van Rotteveel zijn te koop. De verkoopopbrengst gaat naar Stichting De Groene Punt, die het parochiebestuur financieel wil ondersteunen om de kerk te herbouwen. Om geld in te zamelen houdt de stichting een loterij. De prijs is de 150x100 cm art foto van Rotteveel. Loten zijn 10 euro per stuk. Ze zijn tot 13 maart te bestellen via: info@stichtingdegroene.nl. Zondag 6 maart verkoopt de Stichting tussen 10.00 en 12.00 uur loten in de kerk. En uiteraard kunt u 13 maart tot 16.55 uur loten aanschaffen in het ghoyhuys.

Locatie

De drankjes en hapjes neemt de galerie voor hun rekening. Mocht u toch een bijdrage willen doen, dan staat er een donatiebus op de bar. De openingsbijeenkomst heeft grotendeels buiten plaats, rondom vuurkorven. Warme kleding is aanbevolen. Voor senioren is er binnen zitruimte. De expositie is ook te bezichtigen op woensdag 16 maart van 15.00 tot 18.00 uur en daarna op afspraak.

Adres

De galerie is gevestigd aan de Zuidzijderweg 8 in Oud Ade. Kom indien mogelijk op de fiets, de parkeergelegenheid is beperkt.