Johan Derksen rookt graag een sigaar.
Johan Derksen rookt graag een sigaar. (Foto: Stefan Schipper)

Line-up van theatertournee Johan Derksen

ALPHEN AAN DEN RIJN- Voormalig-proefvoetballer Johan Derksen komt 3 april naar het Castellum in Alphen aan den Rijn. In zijn voorstelling ‘The Sound of the Blues & Americana’ wordt de blues gelardeerd met de vanuit de Verenigde Staten oprukkende americana sound. Om die sound eer aan te doen, heeft Derksen de beste vocalisten en muzikanten gemobiliseerd voor zijn programma.

De Nederlandse blueszanger en mondharmonicaspeler Big Pete is een goede bekende in de internationale Blues Wereld. Op 23-jarige leeftijd is Pete uitgekozen voor een Europese herdenkingstour ter ere van de muziek van de legendarische mondharmonicaspeler en zanger Lester Butler (The Red Devils and Thirteen). Sinds 2017 speelt Pete met zijn 'Big Pete Blues Band' op verschillende blues festivals, zowel in Europa als daarbuiten. Pete wordt beschouwd als een van de beste blueszangers en mondharmonicaspeler ter wereld.

Zanger

Eerder is al aangekondigd dat Erwin Nyhoff de line-up uit zou breiden. Nyhoff werd bekend als zanger, gitarist en liedjesschrijver van The Prodigal Sons en scoorde hits met ‘You Still Think’, ‘Cool it’ en ‘Nights in White Satin’. Ook stond hij op prestigieuze festivals, haalde de finale bij de tweede editie van The Voice of Holland en deed voorprogramma’s van legendarische acts als Pearl Jam, Alanis Morissette en The Jayhawks.

Naast Nyhoff en Pete bestaat de internationale line-up uit de volgende namen: Malford Milligan, Sean Webster, Hilde Vos, AJ Plug, Erwin Java, Jack Hustinx, Eric van Dijsseldonk, Roel Spanjers, Roelof Klijn en Fokke de Jong.  The Sound of the Blues & Americana is op 3 april 2022 in Theater Castellum te zien. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via www.theatercastellum.nl.