Stichting WerkVinden start dinsdag 8 maart met de jongerenworkshops 'durf, leer en solliciteer'.
Stichting WerkVinden start dinsdag 8 maart met de jongerenworkshops 'durf, leer en solliciteer'. (Foto: Stichting WerkVinden)

Workshop ‘zelfvertrouwen bij solliciteren’

ALPHEN - Stichting WerkVinden start dinsdag 8 maart met de jongerenworkshops 'durf, leer en solliciteer'. "Je leert wat jouw talenten zijn en hoe je jezelf goed kunt presenteren."

"Ondanks veel vacatures hebben jongeren het in deze coronatijd lastig. Het zelfvertrouwen heeft vaak een deukje opgelopen en dat is toch wat je nodig hebt bij onder meer het solliciteren naar die droombaan die je al lang zoekt", aldus WerkVinden. "Samen met de cultuurcoach van Parkvilla is een workshop ontwikkeld om jongeren op een laagdrempelige en leuke manier te helpen om de durf terug te vinden om jezelf te presenteren, zoals bij een sollicitatiegesprek. In vier workshopmiddagen ga je onder leiding van een professionele trainer aan de slag met durven, leren, presenteren en solliciteren. Je leert wat jouw talenten zijn, hoe je deze kunt toepassen en hoe je jezelf goed en duidelijk kunt presenteren."

De workshops zijn op vier dinsdagmiddagen - 8, 15, 22 en 29 maart - van 15.30 tot 17.30 uur in Parkvilla aan de Cornelis Geellaan 2 in Alphen aan den Rijn. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via www.werkvindenalphen.nl/agenda/nieuw-workshop-durf-leer-en-solliciteer.

Degenen die de workshop hebben gevolgd, kunnen (daarna) ook ondersteuning krijgen van WerkVinden bij het daadwerkelijk solliciteren naar een baan. "Stichting WerkVinden is een neutrale vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden in de regio belangeloos helpt bij het vinden van werk. De hulp bestaat onder andere uit lezingen, workshops, informatiebijeenkomsten netwerken/wandelen en individuele begeleiding. Deelname is veelal gratis of soms een kleine bijdrage." Meer informatie over het volledige programma: www.werkvindenalphen.nl.