Binnenkort in Parkvilla

Hytti Nro 6
De Finse Laura ontvlucht de liefde en het leven in Moskou. Ze neemt de trein richting Moermansk en moet haar wagon delen met de Russische mijnwerker Ljoha met wie ze niks gemeen lijkt te hebben. Terwijl de trein doordendert en de vreemdelingen hun schild langzaam laten zakken, blijken ze elkaar beter te begrijpen dan gedacht.

FILMS


De son vivant
Benjamin slijt zijn dagen als dramadocent. Als bij hem een ernstige vorm van kanker wordt vastgesteld, bijt zijn moeder Crystal zich vast in het herstel van haar zoon. Na second opinions melden zij zich bij de onorthodoxe kankerkliniek van dokter Eddé.


Haute Couture
In Haute Couture ontmoeten we Esther die carrière heeft gemaakt bij Dior en Jade uit de Parijse buitenwijken die een inkijkje in de chique modewereld krijgt.

THEATER

Op zondag 20 maart om 16.00 uur luidt Twenty 22 de start van de lente in met een Fris Lente Concert. Een programma vol herkenbare nummers van onder meer Abba, Fleetwood Mac en Michael Bublé, gezongen door Valerie van Krimpen, Annika van Bruggen, Martin van Baardewijk en Robbert Knotter.  Remco Reij, piano en Erik Bandt op gitaar zorgen voor de muzikale begeleiding.

CURSUSSEN

Top 3 Tekenen & Schilderen

Samen met de ervaren docent Angenelle Thijssen gaan cursisten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om werk meer expressie te geven. Om dat te bereiken wordt er dieper ingegaan op de mogelijkheden van de beeldelementen, compositie, vormen, kleuren en contrasten. Kunstgeschiedenis is hierbij een leerzame inspiratie. Termen als realiteit, stileren en abstraheren komen aan de bod. Er wordt begonnen met model en daar kunnen de thema's variëren van het tekenen van een portret tot het tekenen van een stilleven of landschap.


Cursisten gebruiken verschillende technieken in de loop van het studieproces. Een greep uit de mogelijkheden: houtskool, pastelkrijt, acrylverf, aquarel, collage en inkt. Deze mogelijkheden zijn naar ieders wens uit te breiden. Na de lessencyclus bespreekt de groep klassikaal de veelheid aan beeldende en technische oplossingen van alle cursisten. De docent vindt eigen wensen en inbreng belangrijk en houdt hier uiteraard rekening mee. De 10-delige cursus vindt plaats op dinsdagochtend.

Tickets

Voor meer info en tickets: www.parkvilla.nl.