Het IVN Alphen aan den Rijn houdt dinsdag 15 maart de lezing 'Vogels en bomen'.
Het IVN Alphen aan den Rijn houdt dinsdag 15 maart de lezing 'Vogels en bomen'. (Foto: Gert-Jan Pieterse)

IVN-lezing over vogels en bomen

ALPHEN - Het IVN houdt dinsdag 15 maart de lezing 'Vogels en bomen ' in Bezoekerscentrum De Veenweiden aan de Bruins Slotsingel 15 in Alphen (bij Pannenkoekenboerderij). In de lezing wordt ingegaan op de relatie die veel vogelsoorten hebben met bomen, zoals voedsel, nestgelegenheid, schuil- en slaapplaats. 

Ook wordt tijdens deze lezing besproken welke vogelsoorten volledig afhankelijk zijn van bomen zoals de boomkruiper en waarom de kievit juist niets van bomen moet hebben. 

Daarnaast blijken vogels zo hun voorkeur te hebben voor bepaalde boomsoorten. Maar ook de bomen profiteren van de vogels die tussen hun takken leven. 

"Kortom, er valt veel te zien en horen over de relatie die vogels hebben met bomen en omgekeerd. Na deze lezing kijkt u met andere ogen naar deze vogels en bomen", aldus het IVN Alphen aan den Rijn.

'Na deze lezing kijkt u met andere ogen naar deze vogels en bomen'

Aanmelden (verplicht!) bij Liesbeth Bos via embos@xs4all.nl of 06-12883574. Kosten: IVN-leden 4 euro, inclusief twee keer koffie/thee. Niet-leden 6 euro. 

Men kan ter plaatse lid worden en profiteert dan meteen van de korting. 

De lezing begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen, onderbroken door een pauze met gratis tweede kop koffie of thee. "Om op tijd te kunnen starten is het verzoek om 19.15 uur aanwezig te zijn. Dan is er ook tijd om vooraf een kopje koffie of thee te drinken." Meer informatie via de website: www.ivn.nl/afdeling/alphen-aan-den-rijn.