Mantelzorgspreekuur in de bibliotheek

ALPHEN - "Als mantelzorger zorg je voor iemand in je omgeving, soms voor een korte tijd, soms voor langer. Maar hoe zorg je voor een ander zonder jezelf hierin te verliezen? Of kun je als mantelzorger ondersteuning krijgen? Voor deze en andere vragen kun je vanaf 7 maart terecht bij het Mantelzorgspreekuur in de bibliotheek."

Iedere maandag zitten mantelzorgprofessionals van Tom in de Buurt van 13.30 tot 14.30 uur klaar in de Bibliotheek in Alphen Centrum aan de Aarkade 10. 

Vanaf begin dit jaar verzorgt Tom in de Buurt binnen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en gedeeltelijk in Kaag en Braassem de mantelzorgondersteuning. 

Om mantelzorgers kennis te laten maken met deze ondersteuning organiseert Tom in de Buurt in samenwerking met Bibliotheek Rijn en Venen wekelijks een mantelzorgspreekuur. Loubna Kassem (mantelzorgmakelaar) en Thécla Ammerlaan (mantelzorgconsulente) zijn aanwezig om vragen van mantelzorgers te beantwoorden. "Mantelzorgers combineren de zorg voor iemand in de omgeving vaak met hun werk, gezin en een sociaal leven. Ze moeten vaak veel ballen tegelijk in de lucht houden waardoor overbelasting op de loer kan liggen. Loubna en Thécla bekijken wat de mantelzorger nodig heeft en welke wensen er zijn." 

Het spreekuur vindt vanaf 7 maart iedere maandag van 13.30 tot 14.30 uur plaats op de eerste verdieping van de bibliotheek in Alpen aan den Rijn. Het spreekuur is gratis en bezoekers hoeven zich van tevoren niet aan te melden. Het Mantelzorgspreekuur is voorlopig tot en met eind mei te bezoeken.