Ines de Ridder.
Ines de Ridder. (Foto: Gemeente Nieuwkoop)

Wethouder Ines de Ridder slaat eerste paal Futurahuis Ter Aar

Politiek

TER AAR - Wethouder Ines de Ridder (Ruimtelijke ordening) heeft afgelopen week onder het wakend oog van directeur Herman Matheij van Futura Zorg een symbolische eerste paal geslagen voor het Futurahuis in Ter Aar.

Het Futurahuis wordt gebouwd op de voormalige schoollocatie Het Kompas. Binnen een Futurahuis wordt zelfstandig wonen gecombineerd met zorg op maat. Hierdoor kunnen senioren die enige zorg behoeven toch zelfstandig blijven wonen. Wethouder Ines de Ridder: “Het is fantastisch dat deze doelgroep regie behoudt op het eigen leven. Ook de omliggende nieuwe woningbouw is een aanvulling voor Ter Aar.”

Nieuwe woningen

“Behalve het Futurahuis bouwen we op deze oude schoollocatie in Ter Aar verschillende woningen. Onlangs heeft Woondiensten Aarwoude de eerste woningen opgeleverd. Dit zijn de 16 sociale huurwoningen die Bolton Bouw gebouwd heeft op de plek van De Vosseschans”, meldt de gemeente Nieuwkoop.

Begin december start Bolton Bouw met de bouw van vijf starterswoningen (locatie Kompas) en vier levensloopbestendige woningen (locatie De Vosseschans) en daarna de bouw van de twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeswoningen (locatie De Fontein). Deze woningen worden als een ‘treintje’ achter elkaar gebouwd.

‘De firma Kamer heeft onlangs riolering aangelegd’

Aanleg openbare ruimte

De firma Kamer heeft onlangs riolering aangelegd, wegfundering en een tracé voor kabels en leidingen. Eind november is firma Van Ingen gestart met de aanleg van de parkeervakken voor de seniorenwoningen (locatie Vosseschans). Tijdens deze werkzaamheden is de Albert Schweitzerstraat niet afgesloten, er is wel enige verkeershinder. Het groen rondom deze seniorenwoningen wordt in december/januari aangelegd. “Wij zijn van plan om het deel Vierambachtsstraat tussen de brug en de Albert Schweitzerstraat vanaf januari 2023 aan te pakken.” Volg het project ‘Ter Aar Vernieuwd Verbonden’ via de BouwApp.