Theatervoorstelling Motherland komt naar Alphen.
Theatervoorstelling Motherland komt naar Alphen. (Foto: Parkvilla)

Theatervoorstelling Motherland in Parkvilla

Cultuur

ALPHEN - Liefhebbers van Game of Thrones of Lord of the Rings kunnen op 2 december bij Parkvilla in Alphen hun hart ophalen bij de veelgeprezen voorstelling ‘Motherland’ van theatermaker Jip Smit. In deze solovoorstelling brengt Smit, die eerder speelde bij Orkater en de revue Showponies, een ode aan het fantasy-genre en daagt iedereen uit de grenzen van verbeeldingskracht te verleggen.

 In een verhaal vol zwarte humor worden actuele thema’s als norm denken en man-vrouw verhoudingen aan de kaak gesteld. Jip Smit weet diepgang met humor te combineren in een onvervalst fantasy-verhaal.

Mix

Motherland is een mix tussen Game of Thrones en The Office en gaat over een strijdlustige vrouw die anders is en zich verzet tegen de gevestigde orde. De hoofdpersonage Katinka begeeft zich op een gevaarlijke zoektocht naar haar identiteit. De jury van Amsterdam Fringe, een platform voor eigenzinnige makers: “Jip Smit is een meesterverteller. Ze neemt het publiek moeiteloos mee in een mooi verhaal.”

Parkvilla is gevestigd aan de Cornelis Geellaan 2 in Alphen. Meer informatie en tickets zijn te verkrijgen via parkvilla.nl.