Een van de kunstwerken die te zien is tijdens Periode 59.
Een van de kunstwerken die te zien is tijdens Periode 59. (Galerie Alphen Art)

Afwisselende expositie bij Galerie Alphen Art

ALPHEN - Een expositie van acht kunstenaars is sinds 11 november te bezoeken in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Deze expositie heeft een kleine uitbreiding naar de naastgelegen bibliotheek. Daar is een tentoonstelling van acht werken van de exposanten te zien.

Anna Lelie exposeert schilderijen van olifanten en vissen. De schilderijen zijn gemaakt met zand, aarde en steentjes. De vissen met acryl op papier en de sepia’s met olieverf op waterbasis op linnen.

Corrie Goedvolk heeft haar eigen weg gezocht en gevonden in het schilderen, het textielverven én maken van sierraden (spelden). Bij het schilderen werkt Corrie vooral in acrylverven. Ze is vooral een specialist in kleurnuances. Haar kleurpalet is zeer gedetailleerd.

Corrie van der Veer geniet ervan om de ruwe steen onder haar handen te zien veranderen in een beeld, waarbij de lijnen van de steen telkens de weg wijzen. Na het polijsten komt de ware aard van de steen te voorschijn en dat is telkens een verrassing.

Frea Lenger laat ruimtelijk werk zien. Transparantie is haar uitgangspunt geworden met materialen als metaalgazen, roestvrij staal gaas, messing, koper en perspex.

Jasper Bos' werk komt voort uit een fascinatie voor de vele figuren die te ontdekken zijn in abstracte kunstvormen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen beeldtaal vol met fantasierijke figuren en het gebruik van voornamelijk felle kleuren.

Kardia Meijer heeft zich toegelegd op het schilderen van kleurrijke bloemenvelden en landschappen waar je een vrolijk gevoel van krijgt. Ze laat zich inspireren door wat ze tegenkomt tijdens haar dagelijkse wandelingen in de natuur. Bloemen- en plantenmateriaal dat ze meeneemt verwerkt ze in haar schilderijen.

Marjo van den Berg-Jeths laat geschilderde portretten zien die zij gemaakt heeft van “The Boys”: jongens van verschillende leeftijden. Stoer en tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend naar hun eigen identiteit.

Nelly van Maanen exposeert grote kleurrijke schilderijen die zijn ontstaan uit emotie, een interactie tussen vorm en kleur. Zij zijn opgebouwd uit materialen met verschillende structuren om een verrassende gelaagdheid te creëren. Als schilders-ondergrond gebruikt zij niet alleen linnen, maar ook oud hout. Galerie Alphen Art is geopend op di., wo. en vrij. van 12.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-16.00 uur.