Wie kent er verhalen uit het Rooie Dorp?
Wie kent er verhalen uit het Rooie Dorp? (Aangeleverd)

Gezocht: verhalen uit het Rooie Dorp

ALPHEN - Het Rooie Dorp is een van de meest karakteristieke wijken van Alphen aan den Rijn. Het heeft een roemrucht verleden. Voor een theaterstuk is men op zoek naar verhalen uit het Rooie Dorp. Wie heeft ze? Wie kent ze? En wie wil ze delen?

Het is de bedoeling om in de loop van 2023 een theaterstuk te maken met, over en voor het Rooie Dorp. De wijk ondergaat momenteel een metamorfose door sloop en nieuwbouw van huizen. Toch is het streven om het eigene van het Rooie Dorp te bewaren.

Met een theatervoorstelling wil de organisatie het karakteristieke van het Rooie Dorp benadrukken. Iedereen kan meedoen aan dit project. Er zijn spelers nodig, maar ook decorbouwers, kostuummakers en andere handige Harry’s. Daarom is er op woensdag 30 november om 19.30 uur een informatieavond in speeltuin Kindervreugd. Wie wil, is welkom. Men is vooral benieuwd naar verhalen uit de wijk en naar mensen die deze verhalen kunnen vertellen. Wat weet je nog van vroeger? Wie haalde er kattenkwaad uit? Hoe was het werk in de dakpannenfabriek?

Bijeenkomst

Deze verhalen moeten als inspiratie dienen voor het theaterstuk, dat nog moet worden geschreven. Daarvoor is inbreng van echte Rooie Dorpers belangrijk. Je kunt daarom op woensdag 30 november naar het gebouw in de speeltuin aan de Hugo de Grootstraat 100 komen en je ervaringen delen in het Rooie Dorp. Jezelf aanmelden is gewenst en kan per e-mail via Aubrey@parkvilla.nl.