Afbeelding
(Foto: Limes Notarissen)

'Een praktisch beroep waarin je mensen kunt helpen en ontzorgen’

ALPHEN AAN DEN RIJN - In de rubriek ‘Het lokale gezicht van…’ leren we ondernemers uit de regio van een andere kant kennen. Deze keer: Victor The van Limes Netwerk Notarissen.

Robbert Roos

Victor The (41) is sinds 1 juni van dit jaar officieel benoemd als notaris bij Limes Netwerk Notarissen. Met zijn aanstelling neemt hij het stokje over van Peter van den Berg die jarenlang partner binnen het kantoor was. “Het mooie van het vak van notaris vind ik de manier waarop je je dienstbaar op kunt stellen voor de maatschappij”, legt Victor uit. “Feitelijk ben je de huisarts van de juristen bij wie je terecht kunt voor de meest uiteenlopende gebieden. Of het nu gaat om personen-/familierecht, ondernemingsrecht of juist om vastgoedrecht. Het is een praktisch beroep waarin je mensen kunt helpen en ontzorgen door zaken goed te regelen.”

‘Feitelijk ben je de huisarts van de juristen’

Victor studeerde af in 2005 en werkte eerst voor een notariskantoor in Hoofddorp en vervolgens voor een kantoor in Rijnsburg/Katwijk. “Ik wilde graag doorgroeien, maar daar was op dat moment binnen het kantoor geen ruimte voor”, legt hij uit. “Zo’n vijf jaar geleden raakte ik in gesprek met Peter die aangaf op termijn wel te willen stoppen.” Na een periode waarin Victor zijn ondernemersplan indiende en voldeed aan de eisen van de beroepsorganisatie en het Ministerie van Justitie, werd hij officieel benoemd door de koning en door een rechter beëdigd tot notaris. 

Het leuke aan de gemeente Alphen aan den Rijn vindt Victor de diversiteit en veelzijdigheid. “Het werk is heel afwisselend. Je hebt met veel verschillende partijen te maken. Van particulieren en het midden- en kleinbedrijf, tot de agrarische sector en landelijk opererende bedrijven.” Een notaris zoals Victor werkt liever niet met standaardcontracten of modellen. “Een goed advies is maatwerk. Daarvoor nemen we graag de tijd zodat het aan al de wensen van cliënten voldoet.” Een dag is voor Victor geslaagd als de cliënt tevreden is en hij ze weer verder op weg geholpen heeft. “Het blijft mensenwerk. Werk dat je doet met en voor mensen.” Zijn streven is dan ook om het kantoor laagdrempelig en daarmee toegankelijk te houden voor iedereen. Ook een notaris heeft te maken met alle veranderingen van deze moderne tijd. "Mensen komen nu met vragen over hun bitcoin, blockchain en crypto. Als notaris ben je de poortwachter van de samenleving en rechercheur tegelijk. Daarom vragen we altijd naar een geldig legitimatiebewijs en de herkomst van gelden.” Victor wordt blij van zijn team . In zijn vrije tijd is hij er graag voor zijn vrouw en drie dochters. "Ik houd van koken, lekker eten en muziek maken. Als praktiserend katholiek wil ik me onderscheiden door te doen waar ik goed in ben. Als een integer, sociaal en betrokken mens.”

Afbeelding