Je kunt leren naaien bij Parkvilla.
Je kunt leren naaien bij Parkvilla. (Foto: Parkvilla)

Binnenkort in Parkvilla

Klezmerband Nigun

THEATER

Dit jaar bestaat Klezmerband Nigun 12,5 jaar. De muzikanten van Nigun vinden het een feestje waard en vieren dit met een jubileumconcert op 26 november. Nigun speelt behalve Klezmermuziek ook Jiddische en Hebreeuwse liederen en liederen van de Spaans-Portugese (Sefardische) Joden.

FILM

Tutankhamun: The Last Exhibition
In 1922, dit jaar 100 jaar geleden, maakte de Britse archeoloog en egyptoloog Howard Carter een klein gat boven een ondergrondse deuropening in de Vallei der Koningen en ontdekte de grafkamer van farao Toetanchamon. Deze documentaire biedt een buitengewone kans om de farao te ontmoeten en 150 van zijn schatten te bewonderen.

Wild Port of Europe
Egels, bunzingen, een torenvalk, kleine mantelmeeuwen, zelfs zeehonden en exotische wolhandkrabben. Een onverwacht verhaal van dieren die leven in het grootste en drukste havengebied van Europa. In een landschap waar de mens continu alles verandert, pakken zij hun kansen en maken daarbij opmerkelijke keuzes.

CURSUS

Basiscursus naaitechnieken
Altijd al je eigen kleding willen maken, maar nog (bijna) nooit met een naaimachine gewerkt? Of past gekochte kleding nooit goed? Deze nieuwe cursus geeft iedereen een stevige basis om zelf kleding te maken. Onderwerpen zijn: kennis van de naaimachine; hoe je deze inrijgt, gebruikt en kunt onderhouden. Verder leer je hoe je geschikte stoffen kiest en hoe je patronen kunt aanpassen en op maat kunt maken. Tijdens deze cursus is er veel individuele aandacht voor iedere cursist.

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.