Een van de goals van ARC.
Een van de goals van ARC. (Foto: Saskia West - de Berk)

ARC 1 maakt in eerste helft het verschil

ALPHEN - Veel spelers van de selectie van ARC zijn liefhebbers van festivals. Op Zegersloot leek het zaterdag 19 november een waar ‘doelpuntenfestival’ te worden. Toch bleef een een monsterscore uit en bleef het bij 4-1.

Het was koud op Zegersloot, maar in het eerste half uur speelde ARC hartverwarmend. Na een redelijk gelijk opgaand begin zette ARC na een kwartier een tandje bij. In minuut zeventien kon Timo de Graaf een voorzet van Lilinho da Silva Martins net niet tot doelpunt promoveren. Een verdediger van Poortugaal treuzelde iets te lang en Matthijs de Oude pikte de bal op en schoot de 1-0 binnen. Koud vier minuten later was het wederom Lilinho die Matthijs de diepte in stuurde. Schuin voor het doel staande schoot hij in en via een Poortugaalse verdediger belandde de bal in het net. Nadat Timo de Graaf op rechts goed doorzette, legde hij de bal terug op Lilinho die hard inschoot. De doelman lag echter op de juiste plek. De aanval daarop had Lilinho, die zijn verjaardag vierde, wel succes. Een verdediger van Poortugaal kopte terug richting laatste verdediger. Die schatte de bal verkeerd in en Lilinho pikte de bal op schoot snoeihard binnen en dus 3-0. In minuut 27 de mooiste van de ARC doelpunten. Yassin Kaabouni zette Matthijs de Oude in het strafschopgebied aan het werk Matthijs, die ‘Man of the match’ werd, was niet zelfzuchtig en tikte de 4-0 binnen. Poortugaal stond erbij en keek er naar. Vlak voor het rustsignaal van de prima leidende scheidsrechter Verhoeve schoot de beste man bij Poortugaal, Gerwin Lake, keihard op de paal. Maar dat was in helft 1 het enige wapenfeit van Poortugaal.

Niveau zakt

In het tweede bedrijf zakte het niveau. ARC controleerde de wedstrijd, Poortugaal deed wel pogingen om een treffer te maken, maar dat lukte in eerste instantie niet. ARC had op 5-0 kunnen komen toen Matthijs de Oude alleen het strafschopgebied in liep. Hij koos voor een eigen poging en zag de geheel vrijstaande Yassin Kaabouni over het hoofd. De doelman stopte de bal. Vlak daarna liet Gerwin Lake zien dat hij voetballen kan en trof wederom het aluminium. Een kwartier voor tijd had hij wel succes. In het strafschopgebied ontdeed hij zich van Huib Oversloot en Derek Prins en krulde de bal in de uiterste rechterhoek: 4-1.

Vlak voor tijd claimde ARC nog een strafschop toen Boyd Baatje in een duel met de doelman ten val kwam of werd gebracht. De scheidsrechter hield het bij het eerste en dus bleef het bij 4-1.

Volgende week wacht ARC het thuisduel tegen WNC en kan de ploeg van Mark Evers naar plek 4 stijgen. De week daarna volgt een cruciaal duel uit tegen Kloetinge. Met vertrouwen gaat ARC richting deze duels, want zaterdagmiddag liet ARC zeker in de 1ste helft zien dat ze mee kunnen doen om de bovenste plaatsen. Dit artikel is afkomstig van ARC.