Tiny forest met inheemse beplanting.
Tiny forest met inheemse beplanting. (Foto: Aangeleverd)

Kistemaker opent tiny forest in Hoogmade

HOOGMADE - Wethouder Dolf Kistemaker van Kaag en Braassem heeft dinsdag 22 november de derde tiny forest in de gemeente Kaag en Braassem geopend. Dit ‘mini-bos’ komt in Hoogmade. Eerder is al eentje geopend in Leimuiden en in Rijnsaterwoude. 

In de loop van de jaren hoopt de gemeente in iedere dorpskern van de gemeente een tiny forest te openen. Een tiny forest is een dichtbegroeid inheems bos ter grote van een tennisveld. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren tijdens school over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.

In de aarde

Kistemaker verrichtte de opening samen met de vrijwilligers en kinderen van basisschool Ter Does. IVN Natuureducatie en Hoek Hoveniers ondersteunden de deelnemers tijdens het aanplanten van het bos. In de loop van de tijd kan je echt spreken van een waar ‘mini-bos'. Dit bos wordt aangeplant op initiatief van de gemeente. Het is een samenwerking met IVN Natuureducatie en wordt onderhouden door de naastgelegen basisschool Ter Does. In de gemeenten Alphen en Nieuwkoop zijn er ook al tiny forests, in Alphen bij Park Zegersloot.