De winnaars.
De winnaars. (Foto: Khabbbaz)

Slowstart wint voorronde

ALPHEN/HAZERSWOUDE - De eerste voorronde van de bandcontest Alphen On Fire heeft zaterdag 19 november plaatsgehad. In de drukbezochte zaal van Pleyn68 in Hazerswoude-Rijndijk streden drie bands - Slowstart, Eric and the Insects en Barcode- om een felbegeerde plek in de finale. De professionele jury die de bands beoordeelde kwam tot een unanieme uitslag: Slowstart gaat door naar de finale op 1 april in Parkvilla.

Het waren drie zeer gevarieerde optredens. Van de blues funk en rockcovers van Barcode met prachtige stem van Mimi Amghar, tot de impactvolle eigen nummers van Slowstart. De afsluiter was Eric and the Insects, met scheurend indrukwekkend gitaarwerk. Zij waagden zich aan het album Layla van Eric Clapton.

Slowstart maakte vooral indruk door het repertoire van eigen nummers die laveerden tussen Jayhawks, Fatal Flowers en ‘Claw Boys Claw’. Ook de energieke presentatie en het samenspel als band werden zeer positief bevonden. De toetsenist ‘Ome Cor’ vertelde na afloop dat de nummers spontaan in de studio ontstaan; de zanger zet wat tekst in waarop de muzikanten beginnen te improviseren. Het kan goed zijn, vertelde ‘Ome Cor’ die vroeger ook in Paradiso optrad, dat er zomaar drie nieuwe nummers worden toegevoegd aan het repertoire voor de finale.

De volgende voorronde is op zaterdag 17 december in jongerencentrum Het Stek in Hazerswoude-Dorp. Publiek is van harte welkom om te komen luisteren naar wat een muzikaal talent er rondloopt in de gemeente. Dit laatste bevestigde een jonge muzikant die een volgende keer meedoet:’ Ik wist niet dat er zoveel goede muzikanten rondlopen in deze regio! ‘

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ.