Een natuurbegraafplaats.
Een natuurbegraafplaats. (Foto: aangeleverd)

Regel de uitvaart duurzamer

REGIO – Steeds meer mensen kiezen voor een groenere invulling van hun begrafenis of crematie. Niet alleen de persoonlijke invulling van uitvaarten worden steeds milieuvriendelijker, ook uitvaartorganisaties worden tegenwoordig verplicht om milieuvriendelijker te werken. 

Denk hierbij aan het cremeren via betere technieken die minder schadelijke stoffen opleveren en het efficiënt inzetten van gebouwen en rouwauto's.Op alle vlakken denken mensen steeds meer na over duurzaamheid, dus ook bij hun uitvaart. Het is goed te weten welke mogelijkheden er zijn. Zo bestaan er natuurvriendelijke kisten, dat zijn kisten gemaakt van materialen die goed composteren. Bij de condoleance kan ook rekening gehouden worden met het milieu met een biologische catering. Ook zijn er tegenwoordig milieuvriendelijkere rouwauto's - en wat ook kan is per fiets of lopend naar de laatste rustplaats. 

Natuurbegraafplaats

Bekijk ook eens de mogelijkheden voor een natuurbegraafplaats. Vraag aan een uitvaartondernemer waar deze te vinden zijn. Wat tegenwoordig ook steeds vaker wordt gedaan is de uitnodiging digitaal versturen of de kaart op biologisch papier laten drukken. Weten welke mogelijkheden er allemaal zijn voor een duurzame uitvaart?