Kinderen kiezen een sport dat bij hen past.
Kinderen kiezen een sport dat bij hen past. (Foto: Pixabay)

Met Cool 2B Fit naar een gezondere leefstijl

Sport

ALPHEN - Samen naar een gezondere leefstijl, dat is het doel van het nieuwe programma Cool 2B Fit. Basisschool kinderen van 8 tot 13 jaar met overgewicht die wat hulp nodig hebben bij een fitte leefstijl kunnen zich samen met hun ouders aanmelden voor het traject.

Het programma, dat start na de komende herfstvakantie, is voor kinderen die samen met andere kinderen en hun ouders/verzorgers een gezondere leefstijl willen aanleren.

Leuk

Kinderen gaan op zoek naar een sport die ze leuk vinden. Verder leren de kinderen en hun ouders wat gezonde voeding is en wat het met hen doet. Het doel is dat kinderen een gezond voedingspatroon en een gezond beweeggedrag aanleren en dat hun gedrag (eigenwaarde) verbetert. Het uiteindelijke resultaat is een gezond(er) gewicht. Het kind en zijn of haar ouders/verzorgers worden gedurende anderhalf jaar begeleid door een kinderfysiotherapeut, een diëtist, een gedragsdeskundige en een gymdocent.

Fases Cool 2B Fit

In de eerste zes maanden, de intensieve fase, wordt wekelijks een leuk en afwisselend sportprogramma aangeboden. Er zijn zeven ouder- en zeven kinderbijeenkomsten waarin groepsvoorlichting en advies wordt gegeven. Hiernaast zijn er individuele gesprekken met de diëtist en de gedragsdeskundige. Kinderen die nog niet sporten bij een sportclub worden geholpen om een goede sportkeuze te maken die bij hen past met als doel daarmee te starten tijdens Cool 2B Fit en door te gaan nadat het programma is afgelopen.

In de volgende zes maanden, de sportfase, komen de kinderen daarnaast wekelijks bijeen om samen te sporten.

Na dit jaar worden de kinderen samen met hun ouders gedurende een half jaar online begeleid om hun veranderde leefstijl op langere termijn vol te houden. Daarnaast komen de kinderen samen met hun ouders in dit laatste half jaar nog vier keer bij Cool 2B Fit om de voortgang te bespreken. 

Aanmelden

Meer informatie en aanmelding kunt u vinden op www.cool2bfit.nl of u kunt contact opnemen met het Cool 2B Fit team Alphen aan den Rijn via: cool2bfit@alphenvitaal.nl. De intakes zullen voor de herfstvakantie 2022 plaatsvinden.

Er wordt een eigen bijdrage van 15 euro per maand gedurende anderhalf jaar gevraagd.