Op 1 oktober aanstaande is het vijfentwintig jaar geleden dat Belinda Herrewijn samen met Ger de Roode De Praktijk startte.
Op 1 oktober aanstaande is het vijfentwintig jaar geleden dat Belinda Herrewijn samen met Ger de Roode De Praktijk startte. (Rob Langerak)

De Praktijk(4Kids) bestaat vijfentwintig jaar

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op 1 oktober aanstaande is het vijfentwintig jaar geleden dat Belinda Herrewijn samen met Ger de Roode De Praktijk startte. Belinda Herrewijn, afgestudeerd psycholoog, zette na een omweg als IT-specialist bij de Rabobank haar eerste schreden als zelfstandig ondernemer en zorgverlener. In het begin richtte De Praktijk zich op coaching en relatievraagstukken.

Onderwijs

Naast haar werk als psycholoog was Belinda Herrewijn meer dan 10 jaar verbonden aan het Ashram College, eerst als wiskundedocent en later als onderwijskundig schoolleider op de nevenvestiging in Nieuwkoop. Inmiddels was Belinda GZ-psycholoog en mocht zij zich ook Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP noemen. Vanaf 2007 werkte De Praktijk ook voor kinderen in een nieuwe tak, De Praktijk4Kids.

Nieuwe locatie

Na het beëindigen van haar functie op het Ashram College in 2012 is De Praktijk(4Kids) in het prachtige pand in Park Rijstroom, uitgegroeid tot een meer dan volwaardige praktijk voor Basis-GGZ en Jeugdhulp in Alphen aan den Rijn. Honderden volwassenen en kinderen wisten de weg te vinden naar haar praktijk. Door de groei is de praktijk in 2020 verhuisd naar het pand aan de Prins Bernhardlaan. Deze nieuwe locatie bood de mogelijkheden om het aantal behandelaren verder uit te breiden.

'Uitgegroeid tot een moderne, innovatieve praktijk'

Breinhelden

Langzaam breidden de activiteiten zich uit. Belinda ontwikkelde samen met een collega een programma voor het basisonderwijs rond executieve functies. Het programma heet Breinhelden en wordt inmiddels op veel scholen in Nederland en Vlaanderen gebruikt.

'Langzaam breidden de activiteiten zich uit'

Ook op scholen in Alphen aan den Rijn en omgeving zijn de breinkrachten die kinderen kunnen inzetten een bekend gegeven. Vanuit De Praktijk(4Kids) worden trainingen en workshops verzorgd door Belinda en haar collega. Belinda is er van overtuigd dat als kinderen leren hun executieve functies goed in te zetten, kinderen minder snel een beroep hoeven te doen op extra ondersteuning in het onderwijs en/of de zorg.

Toekomst

De Praktijk(4Kids) is uitgegroeid tot een moderne, innovatieve praktijk. Dat blijkt o.a. ook het feit dat Belinda ook op zoek is naar de relatie tussen onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het één kan niet zonder het ander en kan heel preventief werken. Na vijfentwintig jaar zit Belinda nog boordevol ideeën die ze met haar collega's graag concreet wil maken.

www.depraktijk4kids.nl/